Fostul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, a declarat marti seara, pentru Mediafax, ca nu a primit nicio informare oficiala privind anchetarea sa de catre Directia Nationala Anticoruptie.

Ioan Nelu Botis a precizat ca a primit o singura notificare privind verificarea de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) a starii de incompatibilitate.

Potrivit fostului ministru, nici ANI, nici DNA nu l-au informat, pana in acest moment, daca exista vreun conflict de interese sau ca verificarile vor fi continuate de catre DNA.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in legatura cu situatia fostului ministru al Muncii, Ioan Botis, cerand procurorilor sa-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI sustin ca sunt indicii temeinice ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, ar fi savarsit infractiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat in acest caz in 19 aprilie si l-a instiintat pe Botis despre acest lucru, fostul ministru prezentandu-se la agentie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizeaza ca si sotia acestuia, Ligia Adina Botis, in calitate de expert de tip A in cadrul Proiectului "Sansa la demnitate", respectiv, in calitatea de asociat unic si administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetata pentru coruptie.