Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat, marti, ca Romania este "o piata de 20 de milioane de turisti care ar trebui reinvatati sa-si viziteze tara" si ca Ministerul Turismului nu poate interveni in ceea ce priveste preturile practicate de hotelierii romani.

Prezenta marti la Ploiesti, unde a participat la Colegiul Director al PDL Prahova in cadrul caruia Emil Boc si-a prezentat motiunea cu care candideaza pentru un nou mandat de presedinte PDL, Elena Udrea a afirmat ca este "un noroc pentru Romania ca poate sa foloseasca bani europeni pentru a se promova atat pe piata externa, cat si pe piata interna", relateaza Mediafax.

"Romania este o piata de 20 de milioane de turisti care ar trebui reinvatati sa-si viziteze tara", a afirmat Udrea.

Ministrul Turismului a spus ca nu pot fi opriti romanii sa plece in strainatate, dar ca "este bine" ca romanii sa viziteze si tara lor.

In ceea ce priveste preturile practicate de hotelierii din Romania, Udrea a apreciat ca acestea "ar fi bine sa fie adaptate pietei".

"Ar fi bine ca preturile din Romania sa fie adaptate pietei. Din pacate, ministerul (Ministerul Turismului - n.r.) nu poate reglementa preturile pentru ca este o piata libera, dar atat timp cat vor fi turisti care vor plati hotelierilor preturile considerate mari inseamna ca acestia nu vor scadea preturile. Noi ne dorim mai multa calitate. In ceea ce priveste preturile, noi nu avem nicio competenta", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a adaugat ca in primul trimestru al acestui an a crescut numarul turistilor straini care au vizitat Romania, crestere care a fost de asemenea inregistrata si in trimestrul al patrulea din anul 2010.

"Cred ca trebuie sa investim in promovare. Romania beneficiaza de 75 de milioane de euro bani europeni pentru a se promova si cred ca ar trebui sa fim in stare sa cheltuim acesti bani", a mai spus Udrea.