Un puternic incendiu a mistuit aproximativ 70 de hectare de vegetatie uscata si pasune impadurita din judetul Harghita, pompierii luptandu-se ore intregi pentru stingerea lui, relateaza Agerpres.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita au declarat, luni, ca incendiul a izbucnit in cursul dupa amiezii de duminica, in apropierea municipiului Gheorgheni, in zona numita "Varful Cetatii".

Pentru stingerea flacarilor au actionat 10 pompieri si sase voluntari. Din cauza zonei accidentate, s-a intervenit doar cu lopeti, maturi si motofierastraie, accesul masinilor cu apa si spuma fiind imposibil. Echipele de interventie s-au luptat opt ore pentru a localiza si stinge incendiul.

Focul a mistuit 70 de hectare de vegetatie uscata si pasune impadurita, precum si un hectar de padure batrana, cauzele izbucnirii incendiului fiind un foc lasat nesupravegheat de persoane necunoscute. Pagubele au fost evaluate la 40.000 lei.

In fiecare primavara, sute sau chiar mii de hectare de vegetatie uscata sau pasune impadurita din Harghita sunt arse, dupa ce oamenii fac focuri pentru a-si curata terenul si le lasa nesupravegheate.