Mai multi ofiteri de investigatii criminale de la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) s-au deplasat in Harghita pentru a-i ajuta pe politistii si procurorii locali in ancheta privind impuscarea mortala a viceprimarului din Joseni, Csala Zsolt, transmite Agerpres. Acesta a fost gasit mort in casa sa de vacanta din localitate, fiind impuscat cu trei focuri de arma, doua dintre gloante ranindu-l in zona abdomenului si unul in picior.

Reprezentantii IPJ Harghita si cei ai Parchetului de pe langa Tribunalul Harghita au refuzat sa ofere detalii despre acest caz, pentru a nu fi periclitata ancheta. Surse judiciare au precizat insa ca o echipa de la Serviciul de Investigatii Criminale a IGPR se afla in Harghita si participa la cercetari. Au fost ridicate probe noi care vor fi transportate la Bucuresti pentru analiza.

Sursele au declarat ca zeci de persoane au fost audiate in acest caz, iar investigatorii au "periat" de mai multe ori padurea in care este amplasata cabana in care a fost gasit mort viceprimarul. Anchetatorii folosesc caini de urma in speranta ca se vor gasi indicii noi care sa duca la prinderea criminalului.

Viceprimarul comunei harghitene Joseni, Csala Zsolt, a fost gasit, vineri seara, impuscat mortal. Primarul comunei Joseni, Gyorgy Istvan, a declarat, in noaptea de vineri spre sambata, ca Csala Zsolt a fost "macelarit".

Csala Zsolt avea 42 de ani, era casatorit si avea doi copii minori.