Sorin Ovidiu Vintu a declarat la instanta ca discutia in care l-a amenintat si injurat pe Sebastian Ghita a fost inregistrata special pentru a-i demonstra lui Sebastian Blejnar relatia lor de dusmanie si ca in timpul acelei convorbiri s-au amuzat amandoi, relateaza Mediafax.

Vintu a spus la Judecatoria Sectorului 5 ca Ghita i-a cerut sa se intalneasca pentru a-i vorbi despre situatia tensionata generata de campania dusa contra lui Sebastian Blejnar, seful ANAF.

In aceste conditii, Vintu i-ar fi sugerat lui Ghita sa-i transmita lui Blejnar ca el este la originea acelei campanii si au cazut de acord sa inregistreze o discutie in termeni duri intre ei pentru a sustine aceasta ipoteza in fata sefului ANAF.

In acest context a avut loc discutia de la Pucheni, din 2 aprilie, a sustinut Vintu la instanta. "L-am amenintat cu moartea, i-am spus ca-l impusc, l-am injurat, l-am facut hot, incercand sa para cat mai credibila discutia. Ghita avea tehnica la el cu acordul meu", a spus Vintu, care a adaugat ca ulterior a aflat ca acea inregistrare a fost facuta cu stiinta Parchetului, a SRI si a Judecatoriei Sectorului 5.

"Ne-am amuzat amandoi", a conchis Sorin Ovidiu Vintu in fata instantei care a decis cercetarea lui in libertate pentru santajarea lui Sebastian Ghita.