Judecatoria Sector 5 a transmis HotNews.ro, in urma unei solicitari oficiale in baza legii 544/2001, un comunicat in care sunt prezentate motivele pentru care a fost respinsa cererea de arestare preventiva in dosarul de santaj al lui SOV. Judecatoarea care a deliberat in dosar sustine ca "nu sunt indicii suficiente care sa dovedeasca infractiunea de santaj”. De asemenea, potrivit comunicatului oficial, judecatoarea a retinut in motivare si faptul ca procurorii nu au prezentat probe suficiente care sa dovedeasca infractiunea de amenintare cu moartea. In plus, judecatorii sustin ca procurorii nu au prezentat probe concludente pentru presupusul flagrant al lui Ion Ilie Cezar.

  • Cererea de arestare preventiva a fost judecata joi 21 aprilie de catre judecatoarea Oana Stela Roseanu care este presedinta sectiei penale a Judecatoriei Sectorului 5.
  • Citeste in articol comunicatul Judecatoriei

Sector 5 Joi 21 aprilie Judecatoria Sector 5 a deliberat in camera de consiliul (in sedinta secreata) cererea de arestare preventiva formulata de procurori Parchetului General in dosarul de santaj al lui Sorin Ovidiu Vintu. HotNews.ro va prezinta motivele prezentate de Judecatoria Sector 5 asa cum au fost ele transmis de instanta printr-un comunicat public:

  • Prin incheierea din 21.04.2011 pronuntata in dosarul nr. 7667/302/2011, instanta a respins propunerea de arestare, apreciind ca nu sunt indicii suficiente din care sa se poata desprinde concluzia plauzibila ca inculpatii au comis actiuni ce ar putea reprezenta elementul material al infractiunii de santaj. Astfel, cu privire la constrangerea ca partea vatamata G.S. sa accepte un act aditional, ce ar afecta realizarea obiectivelor din contractul de management, s-a retinut ca aceasta nu a precizat in ce ar consta modificarea clauzelor contractuale si care ar fi continutul actului aditional ce era constransa sa il semneze.
  • Referitor la actiunea inculpatilor de a intra cu forta, impreuna cu alte persoane, in spatiul Asesoft si Realitatea TV si de a profera amenintari, s-a constatat, din plansele foto prezentate, ca nu s-a putut observa vreo persoana exercitand acte de violenta si nici nu a fost identificata sau audiata vreuna din persoanele care apar in aceste fotografii, pentru a confirma sau infirma sustinerile partilor.
  • In ceea ce priveste convorbirea din 02.04.2010, ocazie cu care se pretinde ca s-ar fi proferat amenintarea cu suprimarea fizica a partii vatamate, solicitandu-se plata sumei de 200.000 euro, instanta a retinut ca proba prezentata nu constituie inregistrarea integrala a discutiei, iar cuprinsul acesteia nu poate fi considerat a reprezenta o actiune de amenintare, avand in vedere continutul cu neputinta de crezut al majoritatii acestor afirmatii, precum si contextul dialogului dintre partea vatamata si inculpatul Sorin Ovidiu Vintu cu privire la clauzele contractului, context in care inculpatul enumera si alte optiuni: sa ii dea partii vatamate banii investiti, sa denunte personal contractul si sa se adreseze instantei judecatoresti pentru solutionarea litigiului sau sa se inteleaga.
  • Sub aspectul flagrantului, instanta a avut in vedere ca nu s-au administrat probe stiintifice din care sa poata fi trasa concluzia certa ca inculpatul Ilie Ion Cezar a primit suma de bani. Totodata, privitor la situatia inculpatului Ilie Ion Cezar, nu s-a constatat existenta vreunei activitati ce ar putea fi calificata drept amenintare.

NOTA REDATIEI: In mentiunea din comunicat „partea vatamata G.S.” judecatorii au fost cei care au anonimizat numele partii vatamate. Partea vatamata este Sebastian Ghita. Vezi aici comunictaul integral in forma trimisa de Judecatorie. Comunicatul a fost trimis de Judecatoria Sector 5 catre toate institutiile de presa care au formulat cereri in baza legii 544/2001.

COMUNICAT VANTU

Judecatoria Sector 5 nu a transmis incheierea de sedinta in forma integrala pe motiv ca dosarul este inca in faza de urmarire penala. „Avand in vedere ca incheierea din 21.04.2011 nu este definitiva, faptul ca procesul se afla inca in faza de urmarire penala, care nu este publica, precum şi aspectul ca hotararea face referire la mijloacele de proba prezentate şi care nu au fost facute publice, nu va putem pune la dispoziţie motivarea solicitata.”, se mentioneaza intr-un raspuns oficial transmis de Judecatoria Sector 5. RAsp Hot News.ro-attila Biro