Doi fosti directori ai Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin si Paul Florin Fulger, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 22 aprilie 2011, 12:44 Actualitate | Esenţial


Fostii directori generali al Aeroportului Baneasa Stefan Mladin si Paul Florin Fulger au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru neglijenta in serviciu si, respectiv, abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, alaturi de Liliana Pop, director economic, Dorian Vlasceanu, consilier juridic,  Monica Catalina Conciu Tuser, sef departament achizitii publice si Emil Jernoiu, director tehnic.

Cine sunt persoanele trimise in judecata si ce functie aveau la data savarsirii faptelor:
 • Paul Florin Fulger, director general si ulterior director tehnic al Societatii Nationale "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu", acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata
 • Liliana Pop, director economic, acuzata de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata
 • Dorian Vlasceanu, consilier juridic la aceeasi societate nationala, acuzat de infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata
 • Monica Catalina Conciu Tuser, sef Departament achizitii publice in cadrul SN "AIBB - AV" SA, acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata
 • Emil Jernoiu, director tehnic la aceeasi societate nationala, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata
 • Stefan Mladin, director general al Societatii Nationale "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" SA, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de neglijenta in serviciu.

Care sunt acuzatiile procurorilor:
 • In 20 februarie 2007, respectiv 14 mai 2007, inculpatii Fulger Florin Paul, Pop Liliana si Vlasceanu Dorian, in calitate de persoane cu functie de decizie in cadrul Societatii Nationale "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" SA, au semnat doua acte aditionale la contractul de executie de lucrari de reparatii si modernizare a suprafetelor de miscare ale aeroportului sus-amintit, contract ce fusese incheiat cu executantul SC ROMSTRADE SRL, lider al Asocierii ROMSTRADE - UTI - DELTA - TEHNOLOGICA (cu sediul in comuna Adunatii Copaceni, judetul Giurgiu).
 • Astfel, prin cele doua acte a fost modificata formula de actualizare a pretului lucrarilor printr-o formula de revizuire ce nu corespunde dispozitiilor legale aplicabile acestui contract de achizitie publica, formula ce a fost apoi aplicata si unor lucrari conexe suplimentare celor contractate initial.
 • Aplicarea noii formule de calcul, care nu corespunde formulei de revizuire legale reglementate imperativ, a avut drept rezultat obligarea Societatii Nationale "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" SA la plata nejustificata, catre executant, a unei sume totale in valoare de 23.675.859,91 lei.
 • In acest fel, a fost cauzat un prejudiciu atat in dauna Societatii Nationale "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" SA (cu suma de 8.443.649,19 lei), cat si bugetului de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor (cu suma de 15.232.210,72 lei).

Implicarea inculpatilor Conciu Tuser Monica Catalina si Jernoiu Emil este in legatura numai cu semnarea actului aditional din data de 20 februarie 2007, iar implicarea inculpatului Mladin Stefan, numai in legatura cu semnarea actului aditional din 14 mai 2007.

Compania Nationala "Aeroporturi Bucuresti" si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii au comunicat ca se constituie parte civila in cauza in vederea recuperarii prejudiciului.

In scopul recuperarii prejudiciului, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile identificate in proprietatea inculpatilor Pop Liliana, Jernoiu Emil si Conciu Tuser Monica Catalina raportat la valoarea pagubei retinute fata de acestia in cauza. Inculpatii Fulger Florin Paul, Vlasceanu Dorian si Mladin Stefan nu au fost identificati ca detinand imobile pe teritoriul Romaniei conform evidentei de carte funciara analizata.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Amintim ca, alaturi de alte persoane, Paul Florin Fulger a mai fost trimis in judecata, in calitate de director tehnic, in legatura cu un prejudiciu de peste 4 milioane euro in dauna Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti Baneasa.


Citeste mai multe despre   


2708 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  cam tarziu (Vineri, 22 aprilie 2011, 20:33)

  Cocalarul_Electronic [utilizator]

  baneasa < autogara


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri