Dinel Staicu a fost audiat, joi, de un tribunal din Budapesta, unde a declarat in fata judecatorilor ca nu a incercat sa fuga de pedeapsa si ca deja era plecat din Romania la momentul pronuntarii sentintei. Dinel Staicu a primit mandat de arestare pentru 11 zile in Ungaria, transmite Antena 3.

Dinel Nuţu (Staicu) a fost prezentat, joi, instanţei ungare în vederea luării unei decizii privind extrădarea în România.

Poliţia Română a solicitat Ministerului Justiţiei iniţierea procedurilor de preluare a lui Dinel Staicu, căutat pentru a fi încarcerat ca urmare a unei condamnări de şapte ani de detenţie, el fiind capturat de poliţişti, marţi, în Ungaria, în urma unei informări a Serviciului Român de Informaţii.

"În perioada 4 aprilie-19 aprilie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au supravegheat activitatea desfăşurată de lucrătorii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, activitate ce a avut ca obiect identificarea, localizarea şi prinderea persoanei condamnate Dinel Nuţu (fost Staicu)", informează Biroul de presă al Parchetului.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au beneficiat în activitatea de supraveghere şi de aportul important al Serviciul Român de Informaţii, astfel încât, în data de 19 aprilie 2011, persoana condamnată a fost identificată şi reţinută de autorităţile ungare", precizează sursa citată.

Poliţia Română informa că în noaptea de 19 spre 20 aprilie, Biroul SIRENE România din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Inspectoratul general al Poliţiei Române (IGPR) a fost anunţat de Biroul SIRENE Ungaria că a fost depistat urmăritul internaţional Dinel Nuţu".

În urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Birourilor SIRENE, dintre autorităţile de aplicare a legii din România şi Ungaria, cât şi a cooperării directe, poliţiştii maghiari l-au depistat, în seara de 19 aprilie, pe raza localităţii Mako, din Ungaria, pe Dinel Nuţu, de 54 de ani.

Pe 4 aprilie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Ulterior, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu, care fugise din tara sustragandu-se de la executarea pedepsei.

Mandatul european de arestare a fost pus in executare de catre Interpol, existand informatii ca directorul SIF Oltenia ar fi parasit Romania.

Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din Sectorul 2 al Capitalei. Ei au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat de Curtea de Apel Bucuresti.