UPDATE Ora 20,05 - Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, alaturi de Ion Ilie Cezar, pentru infractiunile de santaj si amenintare, dupa ce managerul Realitatea TV, Sebastian Ghita, a depus plangere impotriva omului de afaceri la inceputul acestei luni.

Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu VantuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

(20.20) Vintu a fost scos, in scaun cu rotile, din sediul Parchetului si dus cu duba politiei in arestul Politiei Capitalei. El nu a dorit sa dea declaratii presei. Joi, Vintu va fi prezentat in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

"Din probele administrate pana la acest moment procesual, a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, VANTU SORIN OVIDIU a pretins partii vatamate G.S. suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani", anunta Ministerul Public, intr-un comunicat de presa.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul VANTU SORIN OVIDIU atat personal, cat si prin intermediul inculpatului ION ILIE CEZAR, care la randul sau urma sa obtina un folos injust.

Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", se arata in comunicatul citat.

UPDATE Ora 19,25 Sebastian Ghita este audiat si el la Parchet, dupa ce a depus, la inceputul acestei luni, o plangere impotriva lui Vintu pentru amenintare si santaj.

Sorin Ovidiu Vintu a ajuns la Parchetul General, pentru audieri la ora 18,30, potrivit Realitatea TV.

Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft (care a preluat managementul Realitatea TV) au anunta duminica, 3 aprilie, intr-un comunicat, ca vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, de la care ar fi primit amenintari:

Reporter Virtual scria, in aceasi zi, ca, potrivit plangerii de la Parchet, "Vintu l-a amenintat pe Ghita ca-l gazeaza, ii omoara familia si-l ingroapa pe dealurile Moldovei". Sebastian Ghita a confirmat informatia.

"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vantu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fara legii, precum: santajul si amenintarea", se arata in comunicatul .

Intrebat, duminica, de Hotnews.ro, daca a primit personal amenintari, managerul Sebastian Ghita a spus ca da. Acest lucru s-a petrecut, potrivit lui Ghita, in timpul unor discutii care au avut loc sambata. El a mai afirmat, pentru HotNews.ro, ca este vorba despre amenintari cu moartea pe care i le-ar fi adus S. O. Vintu.

Sebastian Ghita a precizat ca discutiile la nivelul conducerii Realitatea Media pe tema contractului de management nu s-au finalizat "deocamdata. Acestea nu sunt metode de discutat". Potrivit managerului, "un contract, odata semnat, nu mai tine de dorinta unuia sau a altuia. Dupa 4 luni, dupa ce au luat bani, nu mai doresc acest contract? Orice chestiune pe care si-o doresc pot sa si-o doreasca doar la tribunal. Orice decizie iau dansii (in Consiliul de Administratie al Realitatea Media - n.red.) nu poate fi luata in afara contractului".

In 4 aprilie, omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a inaintat Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu de amenintare si santaj.

Biroul de presa al Ministerului Public a confirmat atunci ca s-a inregistrat plangerea lui Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, impotriva lui Sorin Ovidiu Vantu, care patroneaza Realitatea Media.

Vom reveni cu amanunte