Deputatul PDL Teo Trandafir s-a intors, miercuri, in tara, dupa mai bine de trei luni de spitalizare la Clinica AKH din Viena. Ea se simte bine si a mers acasa, a declarat pentru Mediafax doctorul Gabriel Smarandache, coordonatorul echipei medicale care s-a ocupat de cazul acesteia.

Teo TrandafirFoto: Agerpres

"A revenit in tara astazi (miercuri, n.r.). Se simte foarte bine si a mers acasa. Nu ar fi avut de ce sa mearga la spital, pentru ca este foarte bine", a spus Gabriel Smarandache.

Reprezentantii Clinicii AKH din Viena, unde Teo Trandafir a fost internata din 11 ianuarie, anuntau in urma cu o saptamana, ca Teo Trandafir se simte bine si ca urmeaza sa fie externata.

La sfarsitul lunii martie, Teo Trandafira fost din nou operata, pentru a inlatura alte urme de necroza si tesut infectat din abdomen, anuntau medicii Clinicii AKH din Viena.

In 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusa unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii de la clinica vieneza, spunand ca interventia a fost un "succes".

Interventia chirurgicala a fost efectuata dupa ce medicii austrieci anuntau, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, ca se recupereaza bine si ca ar putea reveni in tara "curand". Ulterior, insa, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Teo Trandafir a transmis, in 1 aprilie, o scrisoare deschisa in care multumeste celor care o sustin si ziaristilor care nu au facut subiect de cancan din cazul sau, precizand ca acestora le ramane "prietena pentru totdeauna" si recomanda ca orice alte informatii in afara celor oferite de clinica AKH sa fie tratate cu rezerva. Ea spunea ca ii este dor sa revina in tara, ii este dor de Romania ei si dadea asigurari ca se afla pe maini bune.