Secretarul de stat Nicolae Ivaschescu va asigura interimatul la conducerea Ministerului Muncii pana la numirea unui nou ministru, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.

Nicolae IvaschescuFoto: Ministerul Muncii

El a precizat ca un nou ministru va fi numit in zilele urmatoare, dar nu a precizat daca acest lucru va fi facut pana la Pasti sau dupa sarbatori.

Nicolae Ivaschescu "va gestiona treburile curente" ale ministerului pana la nominalizarea oficiala, a adaugat Emil Boc.

Nicolae Ivaschescu va asigura interimatul dupa ce ministrul Ioan Botis a demisionat miercuri, in urma scandalului legat de implicarea sotiei sale in cadrul proiectului "Sansa la demnitate", realizat de asociatia Parteneriat Euroactiv Bistrita si a carui finantare europeana a fost aprobata de o institutie aflata in subordinea ministrului Ioan Botis.

Ce avere are Nicolae Ivaschescu

Pana la varsta de 44 de ani, Nicolae Ivaschescu a reusit sa acumuleze o avere de invidiat. Potrivit declaratiei pe care a depus-o in octombrie 2010, pentru anul 2009, averea lui Nicolae Ivaschescu se prezinta in felul urmator:

  • opt terenuri in suprafata totala de peste 16.000 metri patrati in Voluntari, Cornu, Corbeanca si Predeal
  • doua case: Voluntari - 117,8 mp plus teren de 228 mp si Bucuresti, sectorul 1, apartament de 146,3 mp plus gradina de 113,78 mp
  • A acordat imprumuturi de 380.000 euro pentru persoane fizice si de 1.693.197 lei pentru o persoana juridica.

Credite si venituri

  • are patru credite de 542.318 euro la doua banci, un alt imprumut contractat de la o persoana fizica de 150.000 euro si un rest de plata de 122.297 euro la o firma de imobiliare.
  • In calitate de director general al Image Construct SRL, el a incasat un venit net anual de 10.547 lei, acelasi ca si sotia sa, arhitect in aceeasi firma.