"Ma freaca pe creier ideea", "Intrebarile sunt sifilitico-fantastice", "titirambe", "jumelaj" sau "tarsalosi", sunt doar cateva din expresiile colorate folosite de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul intalnirii online de luni cu cititorii HotNews.ro. Asculta si citeste in text o selectie cu expresiile si cuvintele marca Sorin Oprescu.

Descarca fisierul audio in format MP3

Fragmente din interviu:

  • Sigur ca in sectorul 1 sunt toate headquarters-urile firmelor mari si impozitile platite de astia la primarie sunt foarte mari. Important e sa ai un buget echilibrat.
  • E vorba in primul rand de bani, dar in acelasi timp este vorba de reprezentantii poporului. Nu sunt titirambe. Nu cred ca poti sa iei dreptul cetateanului sa spuna "domn'le, eu votez pe domnul..."
  • Intrebarile sunt sifilitico-fantastice si nu asta era obiectul. Au adus in deriziune... Este prima emotie democratica domn'le.
  • Va spuneam, pe scurt, in 1991 ii auzeam pe niste cretini. Domnule, nu sunt eu mare specialist in economie, eram chirurg si, ma rog, cred ca inca mai sunt chirurg. "Sa desfiintam planificarea! Comitetul de Stat al Planificarii". Domn'le, eu nu vorbesc de Comitetul de Stat, da-o naibii de nume. Domn'le, si americanii au intr-un fel economie planificata. Firmele, domn'le, isi fac proiectia, viziunea, cat cheltuiesc cu pixurile, ce scriu pe pixuri... Vorbesc prostii acuma, dar ca sa intelegem
  • Pe mine ma freaca pe creier ideea ca 4-5 milioane de RON trebuie sa dau pentru 7 intrebari care inseamna sondaj, care se putea face cu 15.000 de euro la o casa de sondaj sau la mai multe.
  • Pai am vreo suta si ceva de adrese pe care i le trimit oficial, am un program de 22 de milioane sa repar de trei ani de zile Arcul de Triumf. M-au chinuit ca pe hotii de cai. Mi-au cerut actul de proprietate al Arcului de Trium. Le-am spus "Ba, sunteti nebuni! Ba voi sunteti chiar nebuni!". Nebuni, nenebuni, am alt cretin acolo care le socoteste, nu se poate fara act de proprietate.
  • Nu ma mai victimizez ca le-am promis bucurestenilor ca n-o sa mai auda niciodata: "Domn'le, nu vor astia". Am spus-o atunci ca sa stie despre ce e vorba, nu stau eu sa incasez sapte la fundul altuia...
  • Eu am un principiu de ani de zile, si pe cuvantul meu ca il respect. "Nu stii, te invatam. Nu poti, te ajutam. Nu vrei, te fortam". Ce sa fac domn'le? In centrul Istoric masinile nu or sa mai intre. Va fi o cale pedestriala.
  • Si au venit unii mai tarsalosi si au inceput: da, dar dumneavoastra aveti conceptii... Daaaaa, am conceptii de stanga. Pentru ca eu am fost si sunt medic si nu m-am uitat daca avea pijama de matase. Ca pe aia cu pijama de matase ii operau aia pana sa ajung eu
  • Am o lista cu aia care au vrut sa ma omoare. Si fizic, si mental si profesional. Si mi-am scris pe perete ca in contele de Monte Cristo.
  • Intai pleaca cu tunurile si asta il framanta: Oprescu a facut blat cu PDL-ul. Si dupa aia il vad cum arunca cu mingea la cos. Cum sa intri intr-o sala de sport cu pantofi, dom'le? Acolo se intra respectos, cu pantofi de tenis. I-am si spus atunci: bai, Vanghelie, ia-ti tenisi. Ori tenisi, ori bascheti, si intra acolo.
  • Si acum am pe una care bate drumurile de la Bacau. o fetita era atuncea, acum e asa mai de varsta mea, Bate drumul sa-mi aduca mie carne de porc ca au taiat porcul in fiecare an. Nu pot s-o uit. In fiecaaare an bate drumul cu trenul sa-mi aduca un kil, doua de muschi de porc ca au taiat porcul
  • Vanghelie n-are bani, iar ADP-ul de la ei, niste tristi. Aveau o masina automatizata, una singura. Care era automatizata in felul urmator: bagau sare in ea si doi aruncau cu lopata sare. Si a doua zi m-au sunat aia cu masinile de pe marginea trotuarului: fa ceva, dom primar, ca-i masina plina de sare.
  • (Moderator: Autostrada suspendata, am avzut din discutia online ca vreti sa o faceti) Da. O fac. Chienzii sunt.. (Moderator: Toata lumea zicea ca e o poveste) Pai sunt niste fraieri domn'le. Este bulevardul periferic cu exterior si interior al Parisului. Ei, asta o sa fie al Bucurestiului.
  • Sigur vor face un jumelaj si cu firmele romanesti de aicea, ca n-au cum sa...pana ii transport pe aia, pana ii aduc, exista niste conditii, UE nu-ti permite sa aduci...Ma rog, le-am facut un fel de satuc la marginea Bucurestiului, amenajat, sa poata sa doarma, sa manance...
  • Am luat baza de cercetari de la Fundulea, care e goala si daramata. Am inceput s-o repar. Prefectului i s-a sculat ideea ca nu e de acord si a vorbit si cu ala de la Calarasi si nici ala nu a fost de acord. Ce sa fac?
  • Sectorul 5 la fel. A venit ala de la ADP cu miloaga, "dom'le primar, n-vem bani, nici nu putem sa bem apa". Bine domn'le, o sa punem...

Fragmente din raspunsurile date de Sorin Oprescu cititorilor, in cadrul intalnriii online:

  • Nu am rivalitati cu Vanghelie. El are dorinte neostoite.
  • Va rog sa observati ca inca 40 de toalete electronice au fost montate in locurile publice. E adevarat, pentru persoanele in varsta le trebuie sase ani de facultate si doua masterate sa le deschida, dar credeti-ma ca nu-i vina mea.
  • As vrea sa intelegeti ca sunt tot oameni cu totii si, indiferent de culoarea politica, cateodata au si "stare normala". Daca de multe ori gandesc pe sistem scalariform (un neuron in cap, unul in cur si altul in picior), cateodata se intampla sa gandeasca cu neuronul din cap, si atunci e bine pentru oras.