Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Constanta a scos la vanzare prin licitatie publica patru nave care au depasit termenul de exploatare, de 15 ani, preturile fiind cuprinse intre 256.132 de lei si 731.333 de lei, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Constanta, comisarul sef Adrian Burcea, este vorba despre o vedeta maritima de patrulare si trei vedete maritime de interventie, care si-au depasit cu mult termenul de exploatare.

"Spre exemplu, vedeta maritima de patrulare - MAI 2105 este construita in anul 1982. Celelalte trei vedete de interventie, respectiv, MAI 2107, MAI 2108 si MAI 2109, sunt ceva mai tinere, fiind construite, in ordine, in '88, '89, si '90. Toate depasisera cu mult perioada de exploatare, de 15 ani", a explicat comisarul sef Adrian Burcea.

Preturile de pornire la licitatie sunt cuprinse intre 256.132 de lei, pentru MAI 2105, si 731.333 de lei pentru MAI 2109, iar in cazul in care ambarcatiunile nu vor fi achizitionate, preturile vor scadea cu cate 20 de procente la fiecare noua etapa a licitatiei.

La prima licitatie publica, din 6 aprilie, nu s-a prezentat nimeni, astfel ca au fost stabilite urmatoarele doua etape, in 27 aprilie si 4 mai.

In cazul in care nici dupa aceste ultime etape ale licitatiei navele nu vor fi vandute, vor fi oferite, gratuit, institutiilor publice.

"Pentru cine o fi interesat. Asa cum a facut Primaria Constanta cu cele pe care le-a amplasat la intrarile in municipiul Constanta. Iar daca nici asa nu va fi nimeni interesat, vor fi valorificate ca deseuri metalice", a precizat Adrian Burcea.

La sfarsitul anului trecut, IJPF Constanta a intrat in posesia a patru noi nave, respectiv nava maritima de supraveghere "Stefan cel Mare", precum si trei nave maritime de patrulare si interventie, achizitionate prin doua contracte finantate din fonduri europene. In cazul navei maritime de supraveghere "Stefan cel Mare", valoarea contractului a fost de 24.750.000 de euro, iar in ceea ce priveste navele de patrulare si de interventie, valoarea totala a contractului a fost de 26.914.000 de euro.