Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Covasna, ca in momentul de fata Romania are capacitatea sa primeasca 430 de solicitanti de azil, afirmand ca l-a informat pe premierul italian, Silvio Berlusconi, ca tara ii poate pune la dispozitie 200 de locuri pentru imigranti, relateaza Mediafax.

"Romania are in momentul de fata capacitatea sa primeasca 430 de solicitanti de azil, in conditii standard europene. Avem cele cinci plasamente regionale, dintre care unul la Otopeni, plus sistemul de azilanti creat la Timisoara, care nu face parte din cele cinci centre regionale destinate refugiatilor", a declarat, intr-o conferinta de presa, Traian Basescu.

Seful statului a subliniat ca a discutat cu reprezentantii Guvernului, cu toate institutiile care gestioneaza astfel de probleme si ca decizia a fost sa il informeze pe premierul Silvio Berlusconi ca, daca are nevoie, Romania ii poate pune la dispozitie 200 de locuri pentru imigranti.

Traian Basescu a precizat ca premierul Silvio Berlusconi a facut un apel la toata Uniunea Europeana, iar Romania a reactionat in acest mod.

Conform unui comunicat publicat, miercuri, pe site-ul Guvernului italian, presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a telefonat premierului italian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitatea Romaniei de a gazdui 200 de imigranti tunisieni.