Cateva mii de persoane au vizitat, duminica, santierul Stadionului national Lia Manoliu, de Ziua Portilor Deschise, informeaza Agerpres.

"Sunt fericit ca afara sunt cateva mii de oameni care au curiozitatea si vor sa vina sa vada si eu ma bucur din suflet ca am putut astazi sa le fac o duminica frumoasa. Asta inteleg eu cand m-am intalnit cu ei si asa o sa fie mai ales pe masura ce stadionul incepe sa se finiseze, tocmai pentru ca sa vada ca putem si noi sa facem de acestea (...) si mai am de gand sa fac vreo trei in mandatele urmatoare, in asa fel incat tot fac eu si olimpiada, apuc eu si olimpiada in Bucuresti", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la Ziua Portilor Deschise.

Potrivit acestuia, lucrarile sunt in grafic, iar stadionul va fi gata cat de curand.

"Aproape 90 si ceva la suta constructia fizica este terminata. Acum urmeaza finisarile si acoperisul", a precizat Sorin Oprescu, sustinand ca vor mai fi organizate Zile ale Portilor Deschise.

La randul sau, Bogdan Hreapca, director general de investitii-dezvoltare in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a afirmat ca termenul de finalizare a stadionului este impartit in doua etape.

"Pe la sfarsitul lunii mai, el trebuie sa fie gata interior tot cu acoperisul si inceperea montajului pe gazon. Partea de exterior trebuie sa fie gata in jurul datei de 15 iulie. (...) Cu certitudine, la acest moment avem meciul organizat de Federatia Romana cu Argentina pe 10 august", a informat Bogdan Hreapca.

Potrivit acestuia, capacitatea stadionului este de 55.000 de locuri pe scaune.

"Scopul evenimentului (Ziua Portilor Deschise - n.r.) este de a lasa romanii si bucurestenii in special sa-si vada investitia, pentru ca este o investitie pe buget local in mare parte, ceea ce inseamna banii cetateanului, deci e normal ca cetateanul sa-si vada investitia", a adaugat Bogdan Hreapca.