Un conflict s-a iscat intre autoritatile constantene si mai multi soferi de camioane, sambata, pe DJ 308 Ciocarlia - Lanurile, cand reprezentanti ai Directiei Judetene de Drumuri si Poduri (DJDP) Constanta au vrut sa verifice greutatea a circa 30 de autocamioane care transportau piatra, relateaza Agerpres.

Primarul comunei Castelu, democrat-liberalul Nicolae Anghel, a declarat ca piatra transportata este a lui si a luat-o "in compensare" de la o firma careia edilul i-a inchiriat 2 hectare de teren si care avea anumite datorii catre acesta. Anghel a afirmat ca intentioneaza sa doneze piatra pentru refacerea drumurilor din zona Lanurile - Baraganu.

"Care este problema? Am acte de provenienta pentru cele 524 de tone transportate si o sa mai transport pana la 2.000 de tone. Un camion a fost cantarit si era marfa la limita, sub greutatea maxima admisibila de 23 de tone. Le-am spus sa faca si ei o medie pentru a nu sta sa le cantarim pe toate cele 30 de camioane. (...) Cei de la Drumuri Judetene au venit cu agenti de paza, au venit si Politia si jandarmii ... Pentru ce toate astea? Nu este nimic ilegal", a mentionat primarul Nicolae Anghel.

La fata locului au sosit si sefii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ), cei ai Serviciului Politiei Rutiere (SPR), precum si reprezentanti ai Consiliului Judetean (CJ) Constanta, in cele din urma camioanele fiind indrumate de politisti sa continue deplasarea pentru a nu se bloca traficul rutier in zona.

Vicepresedintele CJ Constanta Cristian Darie a declarat ca a fost vorba de unul dintre controalele pe care DJDP, impreuna cu Politia, le face zilnic, "actiune administrativa de verificare a legalitatii greutatii transportate pe drumurile judetene", in conditiile in care "drumurile sunt suprasolicitate, se distrug si trebuie cheltuiti bani pentru refacerea lor".

"Cei de la Drumuri Judetene au fost impiedicati sa efectueze controlul. (...) Soferii nu au vrut sa fie cantarite camioanele, cu exceptia unuia care s-a demonstrat ca era mai greu cu 1.000 de kilograme fata de limita legala. (...) Au fost si imbranceli. (...) Au aparut in zona si mai multi primari PDL", a afirmat vicepresedintele CJ.

Acesta a negat ca ar fi fost vorba de un conflict care a degenerat din cauza diferendelor intre PDL si PSD, in conditiile in care conducerea CJ Constanta este asigurata de social-democrati.