Politistii de investigare a fraudelor au confiscat, sambata, doua tone de peste, au intocmit 18 dosare penale pentru evaziune fiscala si au dat amenzi de aproape 105.000 de lei, in urma raziilor facute in cinci piete din Capitala, informeaza Mediafax.

Controalele au inceput in jurul orei 9.00, in pietele Big Berceni, Resita, Crangasi, Moghioros si Delfinului, fiind controlati comerciantii din halele de peste.

Politistii, insotiti de reprezentanti ai Agentiei Nationale de Piscicultura si Acvacultura, precum si de inspectori de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, au verificat 31 de societati comerciale din halele de peste si au dat amenzi in valoare totala de aproape 105.000 lei pentru neregulile constatate, se arata intr-un comunicat de presa de sambata al Politiei Capitalei.

Autoritatile au intocmit 18 dosare penale pentru evaziune fiscala si au confiscat doua tone de peste.

Totodata, politistii au confiscat si peste 28.000 de lei, reprezentand bani neinregistrati in casele de marcat.

Politistii si inspectorii au verificat documentele de provenienta ale pestelui comercializat in cele cinci piete, precum si calitatea produselor, in conditiile in care in acest weekend este o cerere mai mare de peste.

In urma cu o zi au avut loc verificari similare in pietele Obor si Domenii.