Stratul de zapada depaseste doi metri, la Balea Lac, in Muntii Fagaras, dupa ce in ultimele 24 de ore a nins abundent, iar salvamontistii ii avertizeaza pe turisti sa nu se indeparteze de zona cabanelor intrucat se pot produce avalanse, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, stratul de zapada de la Balea Lac, in Muntii Fagaras, masura, joi la pranz, 219 centimetri, fata de 167 de centimetri cat era miercuri, la ora 15.00, in ultimele 24 de ore ningand abundent.

Stratul de zapada proaspat depusa, care depaseste o jumatate de metru grosime, nu are aderenta la stratul vechi, de aceea riscul producerii avalanselor este mare.

Meteorologii anunta ca va ninge in continuare, cantitatea de precipitatii depasind frecvent 20 de litri pe metru patrat, iar in week-end riscul de avalansa se va mentine ridicat.

Din acest motiv, salvamontistii sibieni ii sfatuiesc pe turistii care doresc sa urce la munte sa aiba grija, sa nu se indeparteze de cabane, sa nu se aventureze pe creste, iar daca doresc sa practice sporturile de iarna sa verifice cu patrulele Salvamont stabilitatea stratului de zapada.