Premierul italian Silvio Berlusconi a fost sunat de presedintele Romaniei care s-a oferit ca tara noastra sa gazduiasca 200 de imigranti tunisieni, anunta un comunicat al guvernului italian citat de presa din Italia.

"In timpul conversatiei telefonice cordiale, presedintele Romaniei, invocand sprijinul tarii sale fata de Italia in criza provocata de afluxul masiv de imigranti din Africa de Nord, s-a oferit ca Romania sa gazduiasca 200 de imigranti tunisieni ca gest simbolic de solidaritate concreta cu tara noastra", scrie comunicatul citat de lunico.eu

Silvio Berlusconi si-a exprimat "aprecierea pentru gestul simbolic, de mare prietenie si solidaritate europeana din partea guvernului si a poporului roman".

Stirea este publicata si de virgilio.it care il numeste insa pe seful statului drept "premierul" Romaniei.

Acum trei zile, ministrul italian de Interne Roberto Maroni a deplans lipsa de solidaritate a tarilor din Uniunea Europeana cu privire la problema imigratiei cetatenilor africani, intrebandu-se daca in aceste conditii, "mai are sens ca Italia sa ramana in UE".

Italia se confrunta cu un aflux mare de imigranti nord-africani fugiti din tarile lor in urma conflictelor recente. Multi dintre ei, peste 2.000 de persoane, au ales insula Lampedusa, aflata la 138 km de Tunisia şi la 215 km de Sicilia. Guvernul italian a cerut sprijinul Uniunii Europene, avertizand asupra riscului izbucnirii unei crize umanitare.