Conducerea Regiei iesene de transport a decis, marti, sa acorde suma de 23.000 de euro pentru transportul si efectuarea interventiei chirurgicale in Germania, in cazul unei femei ranite grav in accidentul de tramvai de la Iasi, din luna martie, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Regiei iesene de transport, Adrian Mihai, a precizat ca Mirela Dragusanu, internata in prezent in Spitalul Floreasca din Capitala, necesita efectuarea unei interventii chirurgicale de urgenta pentru reconstructia bazinului, operatia putand fi efectuata doar in strainatate.

"Dupa ce se va finaliza ancheta privind accidentul, ne vom indrepta in justitie impotriva vatmanului implicat in incident, pentru recuperarea banilor", a afirmat Adrian Mihai.

El a precizat ca regia a decis acordarea banilor intrucat operatia trebuie facuta cat mai repede.

Fratele victimei, Florin Antohi, a declarat, ca Mirela Dragusanu va fi transportata cu un avion in cursul zilei de miercuri la Frankfurt, unde exista o clinica specializata pentru efectuarea unor astfel de operatii.

Potrivit membrilor familiei, costul transportului, interventiei chirurgicale si tratamentul ulterior al femeii se ridica la peste 25.000 de euro.

Mirela Dragusanu, femeia ranita grav in accidentul de tramvai de la Iasi, petrecut in 21 martie, se afla, in prezent, internata in Spitalul Floreasca din Capitala, fiind diagnosticata cu fractura de bazin.

Ea se afla impreuna cu un coleg de serviciu, ambii angajati ai Penitenciarului Iasi, intr-o masina care a fost izbita violent din spate de un tramvai. In urma impactului, soferul autoturismului a murit, in timp ce femeia a fost ranita grav.

Mirela Dragusanu sustine ca va da in judecata Primaria ieseana si regia locala de transport, afirmand ca tramvaiele second-hand aduse din strainatate la Iasi ar fi trebuit topite si nu sa fie puse in circulatie.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a precizat ca a fost vorba de o eroare umana a vatmanului, intrucat expertiza tehnica a demonstrat ca franele tramvaiulului functionau.

Vatmanul Cristian Diaconu a fost initial retinut de politisti, fiind cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava, insa judecatorii au decis cercetarea acestuia in stare de libertate.