Deputatul PDL Teo Trandafir a fost mutata de la sectia de Terapie Intensiva a Clinicii AKH din Viena intr-un salon normal si ar putea fi externata in cel mult doua saptamani, anunta reprezentantii unitatii medicale austriece intr-un comunicat de presa de marti, citat de Mediafax.

Teo TrandafirFoto: Agerpres

"Teodora Trandafir a continuat recuperarea in ultimele zile. A fost transferata cu succes in clinica de chirurgie, unde primeste in continuare tratament si se recupereaza", anunta reprezentantii clinii vieneze. Potrivit specialistilor austrieci, Teo Trandafir este capabila sa mearga singura, iar tratamentul administrat este redus gradual.

"Suntem extrem de incantati de progresele din ultimele zile. Putem spune ca am reusit sa controlam cu succes situatia care-i punea in pericol viata, ceea ce a presupus un efort enorm din partea echipei interdisciplinare", afirma profesorul Michael Gnant, seful echipei medicale care s-a ocupat de cazul fostei vedete de televiziune.

Potrivit comunicatului, daca recuperarea continua, Teo Trandafir ar putea reveni in Romania in urmatoarele "zece pana la 14 zile".

La sfarsitul lunii martie, Teo Trandafir a fost din nou operata, pentru a inlatura alte urme de necroza si tesut infectat din abdomen, anuntau medicii Clinicii AKH din Viena, precizand ca sunt rezervati in privinta evolutiei starii de sanatate a acesteia. Dupa operatie, fosta vedeta TV, in prezent deputat PDL, a fost dusa in sectia de Terapie Intensiva, dupa ce anterior ea fusese mutata intr-un salon.

In 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusa unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale. Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii de la clinica vieneza, spunand ca interventia a fost un "succes".

Interventia chirurgicala a fost efectuata dupa ce medicii austrieci anuntau, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, ca se recupereaza bine si ca ar putea reveni in tara "curand". Ulterior, insa, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Teo Trandafir a fost transportata, in 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.

Teo Trandafir a transmis, in 1 aprilie, o scrisoare deschisa in care multumeste celor care o sustin si ziaristilor care nu au facut subiect de cancan din cazul sau, precizand ca acestora le ramane "prietena pentru totdeauna" si recomanda ca orice alte informatii in afara celor oferite de clinica AKH sa fie tratate cu rezerva. Teo Trandafir spunea ca ii este dor sa revina in tara, ii este dor de Romania ei si dadea asigurari ca se afla pe maini bune.