Doua cabane din complexul turistic Poiana Zanelor de la Valea Mariilor, judetul Bistrita-Nasaud, au ars in urma unui incendiu puternic izbucnit in noaptea de luni spre marti, una dintre cabane avand un restaurant de 260 de locuri, sala de fitness si piscina, transmite Mediafax.

Cornel Moisil, primarul comunei Sant, localitate in care se afla complexul Poiana Zanelor, a declarat, marti, ca incediul a izbucnit cel mai probabil de la un tablou electric de la piscina, a mistuit in totalitate cabana in care se afla restaurantul, sala de fitness si piscina, precum si o alta cabana cu 16 locuri de cazare, aflata in apropiere.

"De la tabloul electric a pornit un scurtcircuit, iar focul s-a extins la toata cladirea cu restaurant, piscina si sala de fitness, care au ars in totalitate. Flacarile s-au extins si la o cabana din apropiere, care a fost distrusa in proportie de 60%", a declarat primarul.

La fata locului au fost chemate sa intervina serviciile voluntare pentru situatii de urgenta din comunele Sant, Rodna si Maieru, iar aproximativ 20 de pompieri au actionat timp de mai multe ore pentru stingerea incendiului.

Potrivit sursei citate, in complex nu erau turisti si nimeni nu a fost ranit.

Complexul turistic Poiana Zanelor este format din zece cabane, cu o capacitate de cazare de 300 de locuri, cu piscine, terenuri de sport, sali de fitness si mese. Una dintre cabane a fost scoasa la licitatie in luna martie, de catre Administratia Financiara Singeorz-Bai, la pretul de pornire de 246.301 lei, din cauza datoriilor pe care le aveau proprietarii.

Proprietarul complexului turistic Poiana Zanelor, omul de afaceri Emil Nistor, a fost trimis in judecata, alaturi de alte sapte persoane, cei opt fiind acuzati de prejudicierea cu un milion de lei a CEC Bank.

In prezent, firmele lui Emil Nistor sunt in procedura insolventei, iar multi dintre titularii de credite sunt someri.