Un copil in varsta de doua luni a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost batut si muscat de mama sa, femeia fiind cazata, alaturi de copil, in Centrul Maternal Barlad din cauza unor probleme sociale cu care se confrunta, relateaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui, abuzul mamei asupra copilului a fost sesizat de paznicul Centrului Maternal din municipiul Barlad, care a auzit plansete puternice din camera in care era cazata tanara de 19 ani impreuna cu fetita ei, in varsta de doua luni.

Paznicul a sunat la numarul de urgenta 112, solicitand interventia unei ambulante.

"In momentul in care intrat in camera, angajatul nostru a observat echimoze pe corpul bebelusului. Preluat de echipajul de la Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui, copilul a fost transportat la Spitalul de Copii din Barlad, unde medicii au constatat ca, pe langa echimoze, avea si urme de muscaturi pe corp. Din cauza starii grave in care se afla, bebelusul a fost transferat la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi, unde va mai sta internat cel putin o saptamana pentru acordarea de ingrijiri medicale", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Potrivit sursei citate, in acest caz va fi sesizata Politia in vederea declansarii unei anchete care sa o vizeze pe mama fetitei.

De asemenea, DGASPC Vaslui va institui o masura speciala de protectie pentru copil, odata cu externarea din spital.

"Dupa finalizarea anchetei Politiei, cel mai probabil vom cere si decaderea din drepturile parintesti ale mamei. Cat priveste angajatii nostri din centrul maternal, acestia nu pot fi acuzati de nimic, avand in vedere ca nu era in directa lor responsabilitate sa supravegheze mama sau copilul. Spatiul in care dormea femeia impreuna cu copilul ei este unul individualizat si, in plus, pana la acest incident, mama nu a creat niciun fel de probleme", a adaugat Irina Cimpeanu.

Tanara in varsta de 19 ani, care si-a batut si muscat copilul, s-a intors din Italia la inceputul acestui an pentru a naste in tara. In luna februarie, imediat dupa nastere, femeia a fost cazata, alaturi de copil, in Centrul Maternal Barlad din cauza problemelor sociale cu care se confrunta.