Premierul Emil Boc a afirma ca ar putea sa majoreze "populist" si "demagog" salariile profesorilor cu 50%, dar acest lucru ar insemna sa puna "tara pe butuci". "As putea la fel de bine azi sa fiu populist, sa fiu demagog, sa pun tara pe butuci si sa dam o majorare de 50% a salariilor profesorilor", a afirmat el, la emisiunea "Dupa 20 de ani", realizata de Pro TV.

Acest lucru insa "ar compromite stabilitatea pe care am realizat-o cu greu in momentul de fata", a spus primul ministru.

El a precizat ca salariile profesorilor nu vor fi majorate cu 50% nici in 2012, asa cum nu se va intampla acest lucru pentru nicio categorie de bugetari.

In schimb, in 2012 (an electoral, n.r.) se vor "recupera in integralitate pierderile salariale din 2010", respectiv reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. Acest lucru se va intampla "in cursul anului", a notat Boc, dand de inteles ca majorarea salariilor nu se va aplica de la inceputul lui 2012.

"Stau in aceasta pozitie si voi apara echilibrul bugetar si starea finantelor tarii chiar cu pretul postului de premier. (...) Asta inseamna responsabilitate. Nu am de gand sa cedez niciunei tentatii populiste, indiferent de consecintele politice", a sustinut Emil Boc.

El a recunoscut insa ca "salariile profesorior ar trebui chiar dublate, nu majorate cu 50%, dar acest demers trebuie sa fie unul de durata si sa aiba acoperire in economie".

Seful executivului a afirmat inca o data ca datele economice indica faptul ca Romania va iesi din recesiune la sfarsitul primului trimestru din acest an.

"Toate datele merg in acesta directie ca la sfarsitul primului trimestru vom avea crestere economica si doua trimestre consecutive, deci iesim din recesiune. Este semnul ca lucrurile merg in directia buna", a mai spus primul ministru, care a adaugat insa ca "iesirea din recesiune e o chestiune tehnica".

Stirea se actualizeaza