Procurorii stiau de cererea de schimbare a numelui lui Dinel Staicu. Au cerut interdictie de a parasi tara, dar judecatorii au refuzat

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 8 aprilie 2011, 16:46 Actualitate | Esenţial


Procurorii au cerut o interdictie de a parasi tara pentru Dinel Staicu in 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intentia lui de a-si schimba numele, insa nu au reusit sa-i convinga pe judecatori ca omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregateste sa fuga din tara, relateaza Mediafax.

Cererea a fost formulata de procurorul de sedinta in 16 februarie 2011, in procesul in care Dinel Staicu este judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 2 pentru "asociere in vederea savarsirii de infractiuni", dosar in care omul de afaceri este acuzat, alaturi de alte persoane, de prejudicierea Transgaz Medias. Acesta este un alt dosar fata de cel in care Staicu, in prezent Dinel Nutu, a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare pentru prejudicierea Bancii Internationale a Religiilor.

Procurorul de sedinta, Daniela Baloi, a cerut instantei sa ia fata de Staicu "masura obligarii de a nu parasi tara". Potrivit incheierii de sedinta din 16 februarie 2011, comunicata agentiei Mediafax de Judecatoria Sectorului 2 in temeiul Legii 544 din 2001, procurorul a apreciat, in sustinerea cererii sale, ca, in ceea ce-l priveste pe Dinel Staicu, sunt "intrunite conditiile legii in acest sens".

(Procurorul, n.r.) "Invedereaza ca este indeplinita conditia cu privire la probele in baza carora exista presupunerea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunile pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, mijloace de proba expuse in actul de sesizare si evidentiate prin declaratiile martorilor, inscrisurile depuse la dosar din care rezulta modalitatea de comitere a infractiunilor si nu in ultimul rand declaratiile inculpatilor din care rezulta rolul pe care inculpatul Dinel Staicu l-a avut in derularea activitatii infractionale. (...) la acest moment procesual, (procurorul, n.r.) apreciaza ca este necesara luarea acestei masuri preventive pentru buna desfasurare a procesului penal, considerand ca, prin modul de derulare a procesului penal pana la acest moment, data fiind prezenta inculpatului la judecata precum si demersurile efectuate de inculpat de schimbare a numelui, existand astfel posibilitatea sustragerii de la judecata a inculpatului", se precizeaza in incheierea de sedinta.

Procurorul acuza, in sustinerea cererii sale, ca Staicu "nu s-a mai prezentat, dupa audiere, la termenele ulterioare", iar lipsa aparatorului ales la termenul anterior "nu constituie altceva decat un mod de tergiversare a cauzei".

Procurorul a cerut ca instanta sa aiba in vedere si faptul ca Dinel Staicu fusese condamnat deja in cauza privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor, chiar daca, la momentul februarie 2011, condamnarea nu era definitiva.

"Astfel, ca o garantie a bunei desfasurari a procesului penal, (procurorul, n.r.) solicita ca, in conformitate cu articolul 136 din Codul de procedura penala, sa se admita cererea formulata si, in temeiul articolelor 143 si 145 indice 1 din Codul de procedura penala, sa se dispuna luarea masurii obligarii de a nu parasi tara fata de inculpatul Dinel Staicu", se mai arata in document.

In replica la cererea procurorului, avocatul lui Dinel Staicu a cerut instantei sa respinga solicitarea de instituire a interdictiei de a parasi tara pentru clientul sau. Motivele sale au fost, pe de-o parte, ca omul de afaceri nu era obligat sa anunte instanta cu privire la intentia de a-si schimba numele si, pe de alta parte, ca interdictia nu a fost dispusa in dosarul privind fraudarea BIR, aflat atunci in faza de recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

(Avocatul, n.r.) "Arata ca nu exista obligativitatea inculpatului de a instiinta instanta cu privire la modificarea numelui. Invedereaza ca motivul schimbarii numelui il constituie faptul ca inculpatul urmeaza a se casatori cu numita N(...).L(...)., insa codul numeric personal va ramane in orice situatie acelasi, precizand ca in aceasta situatie nu poate fi vorba de o sustragere. In ceea ce priveste dosarul 14165/4/2006, aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, precizeaza ca in acest dosar nu s-a dispus o astfel de masura, desi inculpatul Dinel Staicu a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti", scrie instanta in incheierea de sedinta.

Procurorul a replicat ca Parchetul solicita ca instanta sa aiba in vedere "persoana inculpatului Dinel Staicu", in raport de "infractiunile comise".

"Cu privire la cererea de schimbare a numelui, (procurorul, n.r.) apreciaza ca poate fi un demers privitor la tendinta de sustragere, in raport de lipsa de la judecata a acestuia", se mai arata in document.

Avocatul lui Staicu a replicat promitand ca, pana la urmatorul termen, va produce dovada ca pe "viitoarea" sotie a lui Staicu "o cheama N(...)L(...)". Avocatul a respins si acuzatiile conform carora omul de afaceri s-ar fi sustras de la judecata, demonstrand ca, la termenul anterior celui din 16 februarie, omul de afaceri nu s-a prezentat pentru ca a mai avut un termen de judecata intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Dolj.

"Deliberand, in raport de motivele invocate de Ministerul Public si avand in vedere conditiile prevazute de articolul 136 alineat 1 litera 'c' si alineatul 8 din Codul de procedura penala si articolul 143 din Codul de procedura penala, instanta respinge cererea de luare a masurii obligarii de a nu parasi tara fata de inculpatul Dinel Staicu, avand in vedere ca motivele invocate in cerere nu constituie motive necesare si suficiente care sa conduca la concluzia ca, pentru realizarea scopului procesului penal si buna desfasurare a acestuia, este utila luarea acestei masuri", se arata in documentul citat.

Judecatorul care a luat aceasta decizie este Carmen Constanta Balaci.

Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, el facand o solicitare pe cale administrativa de schimbare a numelui, care a fost aprobata de Consiliul Local si publicata in Monitorul Oficial in 10 ianuarie 2011.

Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor in data de 4 aprilie. Omul de afaceri a fost de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit insa legal de la 1 aprilie, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare miercuri, 6 aprilie, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au cerut informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

Seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, a afirmat, miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca politistii au informatii ca Dinel Staicu ar fi parasit tara in cursul zilei de duminica, plecand in Ungaria "si de acolo mai departe cu avionul".

"Este doar o informatie, in prezent o verificam", a spus Popa, la postul B1 TV. Seful politiei a precizat ca Dinel Staicu nu a apucat sa obtina si un pasaport pe noul nume - Dinel Nutu -, ci doar o carte de identitate, cu doua zile inainte de a pleca, in 1 aprilie.

"O sa-l prindem si o sa-l aducem in tara", a mai declarat seful Politiei Romane.

Joi, Dinel Nutu a fost dat in urmarire internationala, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare care va fi pus in aplicare prin Interpol.


Citeste mai multe despre   


3245 vizualizari

 • +12 (14 voturi)    
  ... (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:54)

  123 [anonim]

  Da si normal. Cum sa aprobe judecatorii asa ceva. Aproba in schimb pentru tot felul de gainarii, tin oameni inchisi aiurea ... in Romania nu exista Justitie, doar o imagine a justitiei.
  Ca sa nu mai zic de competenta si de buna credinta a procurorilor.
  • +1 (5 voturi)    
   nedumerire (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:56)

   espresu de ciulnita [anonim] i-a raspuns lui 123

   Vroiai sa scri "in Romania nu exista Justitie, doar o 'imagine' a justitiei" sau - in Romania nu exista Justitie, doar o 'imaginatie de justitie'-?.
  • +1 (1 vot)    
   CSM-ul? ce face CSM-ul?????? (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:26)

   Justitiarul [anonim] i-a raspuns lui 123

   Alo, CSM? De asta exista CSM sa investigheze astfel de judecatori. Chiar asa, sa va bateti joc de munca unor procurori care lucreaza la un caz luni si ani de zile si sa stergeti totul intr-o secunda....Ce rusine....Cum mai dormiti noaptea?
 • +10 (10 voturi)    
  nu este adevarat (Vineri, 8 aprilie 2011, 16:59)

  prolexar [anonim]

  Judecatorii nu au refuzat...


  spaga.
 • +9 (9 voturi)    
  vina (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:04)

  adrian [anonim]

  cineva e de vina, a judecat gresit. va plati?
  • +10 (10 voturi)    
   bonus (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:53)

   Sakura [utilizator] i-a raspuns lui adrian

   Să plătească? Din contră, când mai are chef de încă o dublare de salariu va da statul în judecată şi va hotărâ tot el (imparţial cică) că i se cuvin banii şi trebuie să i se plătească. Treisfert din judecătorii români ar trebui executaţi în piaţa publică. Nu că ceilalţi ar fi mai buni, dar poate le vine mintea la cap văzând ce-i poate aştepta.
 • +12 (12 voturi)    
  reteau judecatorilor manjiti (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:27)

  tetelu [utilizator]

  Inca odata se dovedeste ca toate eforturile anchetatorilor se sparg la contactul cu retelele de judecatori vanduti, cumparatisi manjiti..de la judecatorii, tribunale, curti de apel sau ianlata curte. E asa de intainsa pacinginea coruptiei in randul judecatorilor incat se fac intregi combinatii pentru intrarea in diferite complete. Si daca nu scapa la tribunal atunci sigur scapa mai sus, la apel sau inalta curte. Beleau e mare..din pacate jocurile se fac la nivel de sefi mana in mana cu cei care intra in complet si e extrem de greu sa-i prinzi, mai ales ca retelele se extind pe mai multe niveluri si se acopera pefiecare instanta..mai mult..se pare ca au inceput sa sara din contencios in civil sau penal..in functie de cum trebuie urmarit cursul dosarului...nu evorba de toti..sunt cateva retele dar bine inchegate si acoperite....asa ca ...Doamne fereste...nu vedeti cum scapa marii granguri..ma mir ca a intrat Costiniu in corzi...uimitor..tre sa fi fost manjit grav de tot daca nu l-au mai putut salva fratiorii...
 • -1 (1 vot)    
  procurori destepti (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:38)

  johnny [anonim]

  Pai daca stiau ca dinel vrea s-o stearga din cauza dosarului de pe rolul Curtii de Apel, de ce n-au cerut masura in dosarul ala, in fata Curtii de Apel? Ca procesul inca era in desfasurare la Curte in 16.02.1011...
  Normal ca Sectorul 2 a respins, ca motivele de sustragere nu veneau de la dosarul lor.
  Pe urma de ce nu au anuntat procurorii Curtea de Apel cu privire la schimbarea de nume?
  E chiar stupid, zau asa...
 • +10 (10 voturi)    
  asta-i justitie ? (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:38)

  sile [anonim]

  Aproape am obosit sa ma tot minunez cat de multi dobitoci populeaza justitia romana.

  Este incredibil cat de mare e cloaca in care se scalda multi judecatori in Romania.
  • +1 (3 voturi)    
   da (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 9:28)

   espresu de ciulnita [anonim] i-a raspuns lui sile

   "ma tot minunez cat de multi dobitoci populeaza justitia romana".
   Imi cer scuze, dar, trebuie sa te contrazic. Ei nu este dobitoci . Stiu absolut perfect ce fac si deliberat.
   Prostii suntem noi care credem ca ei fac greseli de doi bani.
 • +9 (9 voturi)    
  Ce-i de facut (Vineri, 8 aprilie 2011, 17:42)

  Unul [anonim]

  Inca o palma pentru justitia romana!
  Unii judecatori traiesc intro lume paralela; o fac din prostie sau din interes ?
  Nu-si dau seama ca nu dorim sa mai toleram asemenea jigniri si sa-i mai si platim.
  Si pe ei si prostiile lor. Sunt fericiti ca sunt inamovibili.
  Pentru ei, UE ne arata cu degetul, nu intram in Schengen, se pierd procese la CEDO.
  Ii doare in cot.
  Noi cand gresim suntem sanctionati.
  Trebuie facut ceva si in cazul lor atunci cand nu vor sa vada ceea ce este evident.
  Daca erau dovezi clare ca isi schimba numele(M.Of) ce nu-i era suficient de inteles. Ca si cei care i-au eliberat pe multi din arest pe motive medicale inchipuite sau cei care nu-i considera pericole publice cu toate probele evidente.
  Pentru fiecare caz, ar trebui, noi cetatenii, sa ne adresam CSM. Iar acesta sa analizeze si sanctioneze derapajele. Sa primeasca plata pe masura consecintelor indeplinirii defectuoase a serviciului.
  Sa-i oblige pe ei sa-i repatrieze.Sa nu mai cheltuim de la buget iar judecatorul senin si ....sa-si ia salariul.
 • +4 (4 voturi)    
  Pe ce nume au cerut urmarirea? (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:21)

  mircea [anonim]

  Politie,Procuratura,judecatori,toti cad de fraieri(oare) in fata lui dinel Staicu(Nutu).Oare pe ce nume au dat mandatul de urmarire internationala?Cred ca Dinel circula tot pe numele de Staicu.Oare conturile lui Dinel Staicu au fost blocate?Si cate alte intrebari sunt.Dar cine sa le puna?sa tinem minte ca Dinel Staicu este un sustinator pe fata a ideologiei comunist-nationaliste si deci sprijin a gasit in aceste cercuri.
 • +6 (6 voturi)    
  IN ATENTZIA PARLAMENTULUI (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:23)

  DAN TUCULEA [anonim]

  inamovibilitatea acestor gunoaie trebuie controlata!judekatori fara raspundere
  penala shi financiara kred k nu are nici o tzara.greselile trebuiesc platite.chiar shi cele...neintentzionate.
  • -1 (1 vot)    
   IN ATENTIA PARLAMENTULUI (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 3:48)

   espresu de ciulnita [anonim] i-a raspuns lui DAN TUCULEA

   Daca vrei sa fi luat in seama chiar de Parlamentul Romaniei, cred ca ar trebui sa inveti sa scri, citi si sa vorbesti gramatical in limba romana.
   Daca ai impresia ca limbajul de pe "mes" Yahoo are vreo legatura cu limba romana, trebuie sa te informez ca deja va indreptati (utilizatorii) mai mult catre chirilicele din slava.
   'K"-nu are nici o legatura cu "C",
   "Y" -nu are nici o legatura cu "I",
   etc.
   Pana la urma "kakaia prablema"?sau?
   "cacaia prablema"?
 • +5 (5 voturi)    
  clasic romanesc... (Vineri, 8 aprilie 2011, 18:46)

  all [anonim]

  uite pentru ce sunt platiti judecatorii in romania... si mai are curaju mona pivniceru sa vina sa planga de cat de mult muncesc judecatorii si cat de prost sunt platiti.. sunt niste NESIMTITI SI SHPAGARI.......
 • +4 (4 voturi)    
  pasaportul e perfect valabil (Vineri, 8 aprilie 2011, 19:08)

  Sandu Pasaport Mondialu [anonim]

  ce nu a inteles nimeni e ca lui ii trebuia buletinul pe numele nou sa iasa pina la Budapesta, de acolo putea sa mearga oriunde in Europa si sa ia orice avion cu pasaportul pe numele vechi. Ca probabil cand i-au dat buletinul nou nu i-au cerut sa depuna si pasaportul vechi. A verificat cineva ?
  • +1 (1 vot)    
   de acord (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 12:51)

   nam [anonim] i-a raspuns lui Sandu Pasaport Mondialu

   are sens ce spui si daca e in urmarire Dinel Nutu inseamna ca Staicu se plimba liber prin Europa sau prin cine stie ce continent
 • +1 (1 vot)    
  tovarasii (Sâmbătă, 9 aprilie 2011, 10:54)

  mgh [anonim]

  de vina este Boc si Basescu astia au dorit sa-l bage dupa gratii ..haha, sa traiasca tovarasul de la consiliul judetean, tovarasul de la judecatoria sect. 2 si alti tovarasi . nesimtitii care vor fi insa acoperiti de colegii lor!!! in ce mod vor fi toti acesto toavarasi sanctionati ca este pe fata bataia de joc, fiscul sa le verifice averile la toate nivelurile de rudenie si sa confiste. din cauza acestor caractere Romania este vai de ea.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă