Spitalul orasenesc din Balcesti a fost redeschis, la initiativa personalului medical, pentru cazurile de urgenta, a declarat, vineri, pentru Agerpres, primarul localitatii, Ion Curelaru.

"Dupa evenimentul produs joi dimineata, cativa medici si asistente de buna credinta au luat decizia voluntara de a redeschide spitalul din localitate, dupa ce acesta fusese inchis din ordinul ministrului Sanatatii la 1 aprilie. Din pacate, din tot personalul medical initial, format din 11 medici si 19 asistente, in Balcesti mai sunt la aceasta data doar trei medici si sase asistente. Restul au fost distribuiti de DSP. In orice caz si cu acest personal restrans astazi s-au rezolvat destule probleme de sanatate aparute", a declarat Ion Curelaru.

Potrivit primarului, vineri dimineata un pacient hipertensiv a fost salvat de medicii spitalului. Tot el mai spune ca spitalul functioneaza numai la nivel de prim ajutor, nefacandu-se internari.

Un barbat in varsta de 41 de ani din comuna valceana Lalosu a murit, joi dimineata, dupa ce i s-a facut rau, iar un vecin l-a transportat cu masina la fostul spital din Balcesti, inchis la data de 1 aprilie printr-un ordin al Ministerului Sanatatii.

Spitalul orasenesc din Balcesti a fost inchis pe 1 aprilie si propus pentru a fi reprofilat in Camin de Batrani. Spitalul deservea populatia din sud-vestul judetului Valcea, printre care si comuna vecina, Lalosu.