Omul de afaceri George Brailoiu, care a cumparat la licitatia de joi de la Paris ansamblul de scrieri din perioada romaneasca si obiecte care au apartinut filozofului Emil Cioran, a anuntat la Radio Romania Actualitati ca va dona manuscrisele unei institutii din Romania. El a precizat ca acesta a fost si scopul pentru care a participat la licitatie.

George Brailoiu a mai spus ca cel mai probabil institutia care va primi manuscrisele va fi Biblioteca Centrala Universitara (BCU) din Bucuresti, dar nu a exclus ca acestea sa ajunga la Biblioteca Astra din Sibiu, asa cum a aflat ca ar fi dorit marele filozof. Decizia o va lua saptamana viitoare dupa ce va discuta cu oameni de cultura si va avea o intalnire tehnica cu conducerea BCU.

Brailoiu a explicat ca a decis sa le cumpere cu o zi inainte de licitatie, dupa ce a ascultat la postul de radio RFI un interviu cu un om de cultura din Franta care critica statul roman. George Brailoiu a precizat ca a ramas uimit ca statul roman nu participa la licitatie. A reusit sa se mobilizeze si sa se inscrie cu doar o ora inainte ca aceasta sa inceapa.

Vineri se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Emil Cioran.

Compania KDF-Energy ce apartine romanului George Brailoiu, un avocat de 42 de ani, a cumparat cu 405.000 de euro intreg lotul de documente apartinand lui Emil Cioran, la licitatia care a avut loc joi la Paris.