Corneliu Vadim Tudor a spus, in timpul scandalului privind evacuarea sediului PRM, ca e demnitar european, a cerut sa fie arestat, i-a apostrofat pe executor si fortele de ordine, strigandu-le "imbecililor, folositi Politia la furat" si ca "este trimisa o catea turbata la furat cu sapte haidamaci", relateaza Mediafax. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie consemneaza, in rechizitoriul prin care a fost deferit justitiei Vadim Tudor pentru nerespectarea hotararii judecatoresti si ultraj, sirul evenimentelor dar si apelativele europarlamentarului la adresa executorului judecatoresc si a politistilor care il insoteau in actiunea de evacuare a sediului PRM.

"Executorul judecatoresc si-a declinat calitatea, scopul prezentei sale, respectiv executarea silita a unei hotarari judecatoresti in temeiul careia trebuia sa realizeze evacuarea debitorului si predarea imobilului creditorului. Astfel a solicitat celor prezenti sa paraseasca imobilul pentru a se putea indeplini actul de justitie. In acel moment invinuitul Vadim Tudor a inceput proferarea a numeroase cuvinte si expresii injurioase si a amenintat cu exercitarea actelor de violenta impotriva executorul judecatoresc (ca o va arunca pe geam sau intr-un canal... ca-i va rupe dintii), solicitand expres celor prezenti sa nu paraseasca imobilul, in scopul de a determina executorul judecatoresc sa renunte la executare", noteaza Parchetul.

Potrivit rechizitoriului, opozitia lui CV Tudor si refuzul de a se conforma procedurii de evacuare au fost canalizate spre acreditarea ideii ca in imobilul in litigiu aveau sediul Editura Speranta si biroul sau de europarlamentar, in temeiul unor contracte de comodat incheiate intre aceste entitati juridice si Partidul Romania Mare.

"In acest sens, invinuitul Corneliu Vadim Tudor a invocat executorului judecatoresc existenta a doua contracte de comodat dintre Partidul Romania Mare si SC Editura Speranta SRL, respectiv Cabinetul Europarlamentar Corneliu Vadim Tudor, pretinzand nelegal ca in acel imobil au titlu locativ si aceste entitati, astfel incat nu se poate dispune evacuarea. Executorul judecatoresc a continuat sa insiste in realizarea executarii silite, deoarece contractele de comodat invocate nu purtau numar de inregistrare la Registrul Comertului (ca prima si esentiala cerinta de valabilitate, pentru a putea fi opuse tertilor, in conformitate cu dispozitiile art. 50 din Legea nr.31/1990) si a reiterat solicitarea ca cei prezenti sa paraseasca imobilului", arata actul citat.

Aspectele sustinute de Vadim Tudor au fost infirmate de probele administrate in cauza. Astfel, Partidului Romania Mare i-a fost dat in folosinta temporara imobilul. Prin contract si-a asumat obligatia de a nu ceda drepturile rezultate din locatiune, in cuprinsul contractului nr.204 din 13.03.2007 incheiat cu Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului de Stat (fiind mentionata expres in Cap.V art.8 lit.k) obligatia de a nu subinchiria total sau partial spatiile, de a nu schimba destinatia acestora si de a nu se asocia in participatiune, cu aportul la asociere a spatiului inchiriat. Sub acelasi aspect, din datele furnizate de catre Registrul Comertului in imobil nu este inregistrat sediul sau punctul de lucru al vreunei persoane juridice - extrase din Monitorul Expres Ultima ora. In plus, la data de 4.01.2011 Partidul Romania Mare nu mai avea calitatea de chirias.

Vadim Tudor s-a impotrivit executarii prin proferarea in mod agresiv de cuvinte si expresii jignitoare la adresa executorului judecatoresc, pe care l-a amenintat cu exercitarea unor acte de violenta, care de altfel s-au si concretizat prin aruncarea peste fata executorului judecatoresc a continutului unui pahar apa.

"Sub acest aspect din procesele-verbale de redare a inregistrarilor audio-video reies gestica, agresivitatea verbala si fizica, iritarea in crestere a invinuitului si opozitia sa la executare", noteaza anchetatorii.

"TUDOR CORNELIU VADIM - Cine esti tu fa proasto, Ministrul Justitiei? Eu am facut legi in tara asta! Executorul judecatoresc - va rog sa parasiti sala.

TUDOR CORNELIU VADIM - Nu dai tu afara presa. Iesi tu afara. Nu pleaca presa. E sala conferintei de presa si biroul meu de parlamentar... Folosesti forta in biroul meu?...Taci... din gura... vita incaltata! Faci tu ordine in partidul meu? Dai presa afara? Nu pleaca nimeni!... apoi se adreseaza politistilor... sunt demnitar european... arestati-ma pe mine... trimite o catea turbata la furat cu sapte haidamaci dupa ea... imbecililor folositi politia la furat... politia arestati hoata...!" - este consemnat in rechizitoriu.

Parchetul arata ca, in urma acestor agresiuni, executorul judecatoresc s-a indreptat spre iesirea din imobil, insotita de organele de politie, fiind urmata de Vadim Tudor, care continua sa profereze injurii si amenintari la adresa sa si sa solicite insistent jurnalistilor si celorlalte persoane care se indreptau spre iesire sa nu paraseasca sala de conferinte, deoarece ar apartine biroului sau de europarlamentar.

Ajunsa in curtea imobilului, executorul judecatoresc a dispus organelor de politie sa nu mai permita accesul in cladire, scop in care politistii s-au postat in dreptul usii de acces in imobil. Si in acest loc executorul judecatoresc a incercat sa-l determine pe Vadim Tudor sa permita executarea hotararii judecatoresti.

Cu toate acestea, politicianul "s-a impotrivit neechivoc la executarea hotararii judecatoresti, continuand proferarea agresiva a unor injurii si smulgand din mana executorului judecatoresc documentele legale de executare, pe care sfidator le-a aruncat prin curtea imobilului", se arata in actul citat.

Desi cunostea ca politistii se afla in exercitarea atributiilor de servicu, fiind prevazut in lege ca acestia asigura punerea in executare a hotararilor judecatoresti, sfidarea invinuitului s-a indreptat si asupra politistilor aflati in fata usii imobilului. Astfel, invinuitul l-a agresat fizic pe agentul de politie D.M., caruia i-a smuls cascheta de pe cap si pe comisarul de politie M.V., pe care l-a prins de umar si l-a tras, incercand sa-l indeparteze din fata usii.

"Sub acest aspect, din procesele verbale de redare a inregistrarilor audio- video rezulta:

TUDOR CORNELIU VADIM se adreseaza agentilor de politie postati in fata usii de acces: Esti prost sau faci pe prostul! Lasa ma presa sa intre, idiotule!... apoi se indreapta spre agentul de politie Dobre Marius si il apuca violent de brat intrebandu-l... Cine esti tu idiotule?... tampitule... sunteti golani! Huliganilor! Dupa care cu un gest violent ii smulge cascheta de pe cap... incercand sa deschida usa, il prinde de umar pe politistul Velniceru Marinel, il imbranceste si il ameninta ca are de-a face cu un general al armatei romane", potrivit rechizitoriului.