Tribunalul Galati a admis cererea de eliberare conditionata a fostului deputat Nati Meir, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru inselaciune. Decizia Tribunalului Galati poate fi atacata cu recurs, care va fi judecat la Curtea de Apel Galati, scrie Mediafax.

"Inlocuieste masura arestarii preventive fata de inculpatii Nati Meir si Or Meir cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Bucuresti", se arata in decizia instantei.

Fostul deputat Nati Meir este incarcerat la Penitenciarul Galati. In acest dosar, aflat pe rolul Tribunalului Galati, Nati Meir este acuzat alaturi de fiul lui, Or Meir, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, cei doi fiind trimisi in judecata la inceputul lunii iunie 2010.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galati il acuza pe Nati Meir ca, in cursul anului 2008, in calitate de deputat, a pretins de la o denuntatoare 50.000 euro spunandu-i ca va interveni pe langa judecatori din Tribunalul Galati pentru ca acestia sa dispuna eliberarea ei din arest in dosarul in care era judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune.

De asemenea, in cursul anului 2009 si in lunile martie-aprilie din 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, ar fi pretins suma de 65.000 euro de la cinci denuntatori, carora le-a spus ca va interveni la magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca acestia sa dispuna judecarea lor in libertate si, ulterior, condamnarea la pedepse cu suspendarea executarii, in doua dosare in care sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, respectiv complicitate la luare de mita.

Nati Meir a fost arestat preventiv in octombrie 2009.