Europarlamentarul PDL Cristian Preda critica, pe blog sau, proiectul de Lege privind salarizarea profesorilor in 2011, afirmand ca nu reuseste sa inteleaga "cum e posibil sa se stranga intr-un act oficial" atatea greseli de ortografie, fraze eliptice si formule goale de sens, documentul fiind "cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor din invatamant".

Cristian PredaFoto: AGERPRES

"Citesc proiectul de lege privind salarizarea profesorilor in 2011 si nu reusesc sa inteleg cum e posibil sa se stranga intr-un act oficial: atatea greseli de ortografie, precuim, ca sa ma limitez la prima pagina a documentului citat, <> in loc de <> sau <>; - atatea formulari neglijente, de felul: <>", sustine europarlamentarul pe blogul sau.

Cristi Preda continua mentionand ca proiectul contine "atatea fraze eliptice, cum este, de pilda, cea care spune: <>- atatea formule goale de sens, asa cum este cea care afirma ca <> sau cea care spune: <>".

De asemenea, europarlamentarul adauga ca documentul contine "atatea locuri in care domina filosofia <>, cum e o parte din capitolul despre impactul proiectului de lege: <<2. Impactul asupra mediului de afaceri. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri. 3. Impact social. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri; - atatea rubrici in care informatii utile sunt evitate cu ajutorul formulei <>- atatea erori de plasare a virgulei etc.".

"De fapt, felul in care arata acest document al Ministerului Educatiei e cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor din invatamant. Eu nu cred ca o reforma a educatiei poate reusi in conditii de austeritate. Ministrul Funeriu crede contrariul", sustine Cristian Preda.

"Sunt convins insa ca impartasim macar un lucru, si anume ideea ca o reforma a educatiei nu poate fi formulata cu superficialitatea cu care vorbesc precupetele din piata.Altfel, ajungem nu doar la o reforma fara bani, ci si la o reforma fara forma", mai scrie europarlamentarul.