Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, va efectua, in perioada 5-6 aprilie, o vizita oficiala in Republica Franceza, la invitatia omologului francez Alain Juppe, se arata intr-un comunicat MAE.

Programul vizitei la Paris include convorbiri cu ministrul de stat, ministrul Afacerilor Externe si Europene, Alain Juppe, cu ministrul pentru Afacerile Europene, Laurent Wauquiez, cu ministrul pentru Imigratie, Integrare si Identitate nationala, Claude Gueant, si cu Jean-Francois Cope, secretar general al UMP. De asemenea, ministrul Baconschi va avea o intrevedere cu membri ai ''Cercle des Europeens'' la sediul redactiei ''Express''.

In cadrul convorbirilor oficiale pe care ministrul roman de externe le va avea la Paris cu oficialii francezi, vor fi evaluate stadiul si perspectivele Parteneriatului Strategic dintre Romania si Franta.

De asemenea, vor fi abordate si alte teme precum aderarea la spatiul Schengen, perspectiva financiara a UE dupa anul 2013, Politica Agricola Comuna, Parteneriatul estic, evolutiile din Orientul Mijlociu si situatia din Libia, se mai arata in comunicatul MAE.