Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, cererea de infiintare a Partidului Poporului initiata de patronul OTV, Dan Diaconescu. Decizia de vineri a Curtii de Apel este irevocabila, anunta Mediafax. "Este o situatie fara precedent", a declarat Dan Diaconescu la Realitatea Tv, sustinand ca partidul sau avea deja cateva sute de mii de membri.

Pe 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucuresti a admis cererea de infiintare a Partidului Poporului, respingand contestatiile Partidului Popular si Asociatiei Romanilor Sinceri.

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti de Partidul Popular si Asociatia Romanilor Sinceri. Vineri, instanta a admis contestatia si a respins cererea de infiintare a Partidului Poporului.

Cererea a fost depusa si inregistrata pe 26 august 2010, la Tribunalul Bucuresti. Actiunea de inregistrare a partidului a venit dupa ce Dan Diaconescu a declarat, in 25 iunie 2010, la eliberarea sa din detentie, in dosarul in care este acuzat de santaj, ca va intra in politica si ca va infiinta un partid. El si-a motivat decizia prin faptul ca arestarea sa ar fi fost motivata politic.

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata, in 21 octombrie 2010, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.