Conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) amana disponibilizarile stabilite initial pentru 1 aprilie, institutia dispunand momentan de fonduri pentru a-si plati toti angajatii, a declarat, pentru Mediafax, comunicatorul MAI, Marius Militaru.

Potrivit lui Militaru, pentru moment niciun lucrator al MAI nu trebuie sa-si faca griji in ceea ce priveste plata salariilor.

Acesta a spus ca s-au gasit solutii pentru ca toti angajatii sa fie platiti in continuare, pana la punerea in aplicare a proiectului de lege privind unele masuri speciale, in care se vor stabili concret criteriile si conditiile referitoare la disponibilizari.

MAI a cerut Ministerului Finantelor amanarea reducerii numarului de posturi din MAI cu trei luni, din 1 aprilie pana in 1 iulie, solicitarea fiind respinsa.

In prezent, MAI dispune de fondurile necesare pentru asigurarea platii salariilor, in luna aprilie urmand sa fie platite drepturile aferente pentru martie, preciza MAI miercuri.

Proiectul de lege care stabileste modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), inclusiv prin reducerea numarului de personal, a fost aprobat in 7 martie de Guvern si transmis Parlamentului spre dezbatere in procedura de urgenta, potrivit unor surse oficiale.

Bugetul ministerului pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

Potrivit bugetului, in prima parte a acestui an vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000.

In a doua parte a acestui an, alti 10.000 de angajati din structurile de ordine publica vor fi disponibilizati, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiasi document.

Ministrul de Interne, Traian Igas declara, in 9 martie, ca vor fi disponibilizati din MAI aproximativ 9.000 de oameni, aratand ca inca nu este o "cifra conturata" si ca numarul de 18.000 vehiculat este "in imaginatia unora".

"Numarul de 18.000 este in imaginatia unora. Niciodata nu am avansat un numar clar, pentru ca nu am finalizat acest proces de a identifica toate pozitiile care trebuie eliminate din schema", afirma Igas.