Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, dupa o dezbatere cu deputatii PDL, ca sunt mai multe variante pentru "Cornul si laptele", fie sa primeasca aceste produse doar copiii "vulnerabili", fie ca acest program sa fie inlocuit cu o "masa calda", relateaza Mediafax.

Funeriu a precizat ca, in prezent, copiii pana in clasa a opta primesc cornul si laptele gratis.

Ministrul a precizat ca trebuie analizat daca este bine, in continuare, sa beneficieze toti copiii de program sau numai "cei mai vulnerabili".

"Foarte multa lume spune ca sunt copii ai caror parinti au posibilitati materiale si care nu au nevoie de un astfel de program", a explicat Funeriu. El a aratat ca trebuie analizat si daca programul cornul si laptele trebuie inlocuit cu o masa calda pe zi.

O alta decizie care trebuie luata este legata de institutiile care vor gestiona acest program, Consiliul judetean, Consiliul local, scoala sau Inspectoratul scolar.

Deputatul PDL Doinita Chircu a precizat ca majoritatea opiniilor exprimate la dezbatere a fost ca programul cornul si laptele "trebuie neaparat regandit".

Una dintre variante ar fi acordarea unei mese calde, fie prin cantinele scolilor, fie printr-un serviciu externalizat, mentionand ca decizia ar putea apartine consiliilor de administratie ale scolilor.