Patru barbati din Suceava au fost retinuti dupa ce au rapit un copil din fata unei gradinite din Bacau, iar apoi au cerut familiei 50.000 de lei rascumparare, copilul fiind recuperat in siguranta in urma negocierilor coordonate de politisti, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Politia Judeteana Bacau, institutia a fost sesizata, marti dupa-amiaza, ca, in timp ce iesea din curtea unei unitati de invatamant din municipiul Bacau, un copil de sapte ani a fost luat de catre un barbat si bagat intr-o masina de lux inmatriculata in Italia, autoturismul pornind apoi spre o destinatie necunoscuta.

Dupa aproximativ doua ore si jumatate, suspectii au contactat persoane din anturajul familiei copilului, solicitand in schimbul eliberarii acestuia suma de 50.000 de lei.

In urma negocierilor desfasurate sub coordonarea politistilor, in jurul orei 19.00, copilul a fost recuperat si predat familiei.

Au fost identificati si prinsi patru suspecti in acest caz, care au fost dusi la sediul Politiei Judetene Bacau pentru cercetari.

"Ma mir de cele intamplate. Copilul provine dintr-o familie de romi, insa fara probleme. Aproape in fiecare dimineata vine la gradinita insotit de mediatorul scolar, curat si bine imbracat" a declarat Elisabeta Deaconu, directoarea scolii sub tutela careia se afla gradinita, potrivit Adevarul.ro.

Cei patru barbati au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani, sunt din judetul Suceava si sunt cercetati pentru lipsire de libertate in mod ilegal.

Ei au fost retinuti si vor fi prezentati Judecatoriei Bacau cu propunere de arestare preventiva.