Un barbat in varsta de 79 de ani a decedat miercuri dimineata, dupa ce i s-a facut rau pe strada in Cluj-Napoca, iar trupul sau a fost ridicat abia dupa doua ore si jumatate, potrivit Ziua de Cluj. Batranul, care ar fi avut probleme cardiace, iesise de la medic in jurul orei 09.20, insa i s-a facut rau si s-a prabusit pe strada.

Martorii spun ca ambulanta a ajuns dupa aproximativ o jumatate de ora la locul unde s-a prabusit barbatul.

Echipajele de salvare au incercat sa il resusciteze, fara succes, apoi au plecat, lasandu-l pe barbat pe trotuar, motivand ca nu pot lua o persoana decedata in masina.

"Nu avem dreptul legal de a lua o persoana decedata in masina", a declarat directorul adjunct al Serviciului de Ambulanta Cluj, Doru Irimie. Acesta a precizat ca intelege, din punct de vedere uman, situatia, dar ca asa este legislatia.

Ambulantele "au venit cat de repede s-a putut", a precizat Irimie, care a specificat ca ridicarea cadavrului persoanei decedate de la fata locului, daca este vorba de un deces in spatiu public, nu la domiciliu, este de competenta Medicinei Legale si a Politiei.

"Pentru ca resuscitarea a fost negativa au fost chemati cei de la Politie si IML care se ocupa de transport pentru autopsie. Noi nu putem transporta cadavrul cu autosanitara", a precizat Irimie.

La fata locului a sosit si un echipaj de politie, care a imprejmuit zona.

Sotia barbatului decedat a luat legatura cu reprezentantii unei firme de pompe funebre, care i-au solicitat certificatul de deces, astfel ca a fost necesar ca un tanar, martor la eveniment, sa mearga cu masina personala la medicul de familie al barbatului si sa procure certificatul respectiv. In tot acest timp, barbatul a ramas pe trotuar.

Barbatul decedat a fost ridicat in jurul orei 11.40.