Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Brasov au descoperit, in urma unor controale facute in magazinele din municipiul Brasov, apa plata care continea bacilli coliformi si germeni fecali, relateaza Mediafax.

In cursul acestei saptamani, reprezentantii DSVSA au prelevat probe din 37 de loturi de apa plata comercializate in magazine si supermarketuri, in sase dintre loturi fiind gasite probleme in ceea ce priveste nivelul de bacterii din apa.

"Am prelevat probe din loturile de apa plata si am facut analize bateriologice, iar la sase am constatat depasiri la parametrii bacteriologici. Este vorba despre bacili coliformi sau germeni fecali. Producatorii au obligatia de a retrage de la raft loturile incriminate", a declarat, duminica, Dorin Enache, director DSVSA Brasov.

Toti agentii economici care comercializau apa plata din cele sase loturi la care s-au gasit probleme sunt obligati sa retraga de la vanzare apa respectiva, in caz contrar acestia urmand sa fie sanctionati cu amenzi de pana la 50.000 de lei, potrivit sursei citate.

Pe langa controalele la loturile de apa din magazine, reprezentantii DSVSA Brasov au facut verificari si la izvoarele cu apa potabila din judet, de unde oamenii se aprovizioneaza in mod constant cu apa, fiind gasite probleme la cinci din cele unsprezece izvoare controlate.

"Problemele gasite se datoreaza in principal infiltratiilor in urma topirii zapezii, cele cinci izvoare vizate fiind cel din cartierul Racadau, doua izvoare de la Pietrele lui Solomon, Izvorul Alb din Padurea Bogatii si izvorul de la cantonul CFR Timisul de Jos. Persoanele care consuma apa de la aceste izvoare ar putea suferi de probleme digestive usoare", a mai spus seful DSVSA Brasov.

Potrivit acestuia, la toate cele cinci izvoare vor fi instalate panouri de avertizare.