Sute de persoane s-au inghesuit, vineri dimineata, in mai multe orase ale tarii, pentru a apuca sa cumpere ulei la pret redus, relateaza Mediafax. Au fost persoane care au lesinat in urma imbrancelilor, iar altele s-au plans ca le-a disparut portofelul in aglomeratie. Tot vineri, cateva sute de persoane s-au strans in fata primului magazin H&M din Romania, deschis in AFI Palace Cotroceni, unii venind inca de la ora 06:00 pentru a beneficia de cupoanele cadou oferite de retailer primilor cumparatori.

Imbranceli pentru ulei ieftin

La Arad, oamenii s-au asezat in fata supermarket-ului inca de la miezul noptii, astfel ca pana dimineata s-au strans la coada peste 500 de persoane.

La ora deschiderii, acestea s-au inghesuit sa intre in magazin, fara sa tina cont de recomandarile personalului, care a incercat sa permita accesul treptat.

Cumparatorii au mers direct la standul dedicat ofertei promotionale la ulei, ei putand cumpara doua sticle la pret de una.

Din cauza aglomeratiei create la intrarea in magazin, cateva femei au lesinat, o batrana a fost ranita la mana, iar alte persoane au reclamat ca le-au disparut portofelele din buzunare sau din genti.

Vasluienii au inceput sa se stranga in fata magazinului inca de la ora 05.00 dimineata, desi supermarketul se deschidea trei ore mai tarziu.

Supermarketul, care face parte dintr-o retea de magazine din Romania, anunta, cu cateva zile inainte, o promotie la ulei.

Multi dintre cei care au beneficiat de oferta supermarketului s-au mai asezat odata la rand, intrucat nu li se permitea sa cumpere decat o singura sticla de ulei, una fiind oferita gratuit.

"Pentru noi, pensionarii, este o adevarata pomana si, chiar daca am stat la coada cateva ore, sincer merita. Spre deosebire de tineretul de astazi, noi suntem obisnuiti cu cozile de pe timpul lui Ceausescu. Daca ar fi dat mai mult de o sticla, ar fi fost si mai bine", a declarat unul dintre vasluienii aflati la rand.

Si la Targoviste, cateva sute de persoane s-au inghesuit la intrarea intr-un supermarket care a oferit, de asemenea, o promotie la ulei.

Martorii spun ca in fata magazinului s-a format o coada de peste o suta de metri, pe mai multe randuri.

Multi dintre cei care s-au adunat in fata magazinului au renuntat sa mai stea la coada si sa astepte deschiderea magazinului.

In zona au venit mai multi jandarmi si politisti care au incercat sa stabileasca ordinea publica.

Scene asemanatoare s-au petrecut si saptamana trecuta, de data aceasta in cazul unor promotii la zahar.

Sute de persoane la deschiderea primului magazin H&M

"Stiau ca magazinul se deschide la ora 11:00, insa multe persoane au venit inca de la ora 06:00, iar cozile au inceput sa se formeze in jurul orei 08:00", a declarat un reprezentant al firmei de paza, care a adaugat ca la coada s-au strans peste 500 de persoane.

Clientii au fost asezati organizat la coada care se intinde pe mai multi zeci de metri, fiind "flancati" de un numar destul de mare de agenti de paza, pentru a nu incurca celelalte activitati din mall.

Multe dintre persoanele stranse la intrarea in magazin recunosc ca au venit la inaugurare si au ales sa stea ore in sir la coada din curiozitate, dar si din dorinta de a intra in posesia unuia din cele 100 de cupoane, in valoare de 80 lei, cu care poti cumpara din magazin.

"Sunt in concediu medical si, decat sa stau acasa, am venit inca de la 07:00 sa prind un cupon. Stiam de reducere", a spus o cumparatoare, potrivit Mediafax.

Desi entuziasmati, prezenta unui numar ridicat de agenti de paza i-a determinat sa intre ordonat in magazin, fara sa se imbulzeasca.

H&M va deschide sambata magazinul din Unirea Shopping Center, urmat de unitatile din Baneasa Shopping City (31 martie), Plaza Romania (8 aprilie) si Bucuresti Mall (15 aprilie).

De asemenea, compania va mai deschide pana la sfarsitul anului magazine in Brasov, Timisoara si Cluj-Napoca.

Retailerul suedez H&M cuprinde in prezent 2.200 de magazine in aproape 40 de tari. Astfel de cozi sunt obisnuite pentru lansarile H&M si in alte state, atat la deschiderea unor magazine noi cat si la lansarea unor promotii sau colectii de designer.