Prefectura Capitalei a anuntat vineri ca 1.468 de persoane au fost muscate de caini fara stapan in ianuarie si februarie 2011 in Bucuresti, conform datelor oferite de Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", prin Centrul Antirabic, potrivit Agepres. Dintre acestia, 274 sunt copii.

Potrivit unui comunicat de presa, in 2010 s-a inregistrat cel mai mare numar de persoane agresate de cainii comunitari tratate la Centrul Antirabic, din 2004 si pana in prezent, adica 13.220 persoane.

De asemenea, Directia de Sanatate Publica Bucuresti semnaleaza faptul ca numarul impresionant al cainilor nesupravegheati de pe teritoriul Bucurestiului duce la cresterea proportionala a riscurilor de imbolnavire a populatiei prin transmiterea diversilor agenti patogeni.

Astfel, un caine bolnav poate transmite omului 42 de boli, din care mai mult de jumatate sunt de natura parazitara.

Dispersia cainilor fara stapan pe toata suprafata Capitalei, atat in zonele periferice cat si in centru, in zonele de joaca, parcuri, in curtile unor spitale si policlinici, in preajma unor scoli, licee, crese, gradinite, in proximitatea unitatilor de industrie alimentara (abatoare, fabrici de paine) sau a celor de desfacere a produselor agroalimentare (piete, magazine) sporeste riscul de contaminare cu agenti patogeni transmisibili de la caine la om, se arata in comunicat.