Starea deputatului PDL Teo Trandafir este din ce in ce mai buna, ea fiind mutata intr-un salon standard al sectiei de chirurgie, iar medicii o pregatesc pentru intoarcerea in tara, au anuntat, marti, reprezentantii Clinicii AKH din Viena, potrivit Mediafax.

"Doamna Teodora Trandafir isi revine in continuare. Intre timp, ea a fost mutata intr-un salon standard al clinicii de chirurgie. Ea poate merge si se poate hrani, iar echipa o pregateste pentru intoarcerea acasa", se arata intr-un comunicat de marti al reprezentantilor clinicii vieneze AKH, unde fosta vedeta TV, actual deputat PDL, este internata.

Intr-un comunicat de presa din 15 martie, medicii afirmau ca pericolul imediat pentru viata lui Teo Trandafir a fost depasit cu succes, gratie eforturilor echipei interdisciplinare de specialisti.

Pe 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusa unei interventii chirurgicale majore, in urma complicatiilor provocate de pancreatita si a unei infectii abdominale, anunta atunci Clinica AKH.

Partile necrozate ale pancreasului au fost inlaturate si s-a efectuat drenaj extensiv si lavaj al cavitatii abdominale, precizau medicii, spunand ca interventia a fost un "succes" si adaugand ca pacienta va ramane sub observatie in zilele urmatoare, la Terapie Intensiva.

Interventia chirurgicala a fost efectuata dupa ce medicii austrieci anuntau, la inceputul lunii februarie, ca Teo Trandafir a fost supusa unei proceduri endoscopice, ca se recupereaza bine si ca ar putea reveni in tara "curand". Ulterior, insa, externarea ei a fost amanata, din cauza unei complicatii septice.

Pe 28 februarie, reprezentantii Clinicii AKH din Viena anuntau ca Teo Trandafir se recupereaza dupa interventia chirurgicala la care a fost supusa, functiile vitale erau stabile, iar starea ei se imbunatatea constant. Ei se declarau optimisti si spuneau ca spera ca in aproximativ o saptamana aceasta va respira fara ajutorul aparatelor. Totodata, seful echipei medicale interdisciplinare care se ocupa de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirma in comunicat ca se fac "progrese zilnice".

Pe 3 martie insa, medicii austrieci anuntau ca Teo Trandafir se lupta cu o pancreatita severa necrozata, care, desi nu reprezinta o amenintare imediata pentru viata ei, este o maladie care poate fi mortala si care are o evolutie imprevizibila. "(Teo Trandafir, n.red.) se afla sub tratament intensiv si are nevoie de o ingrijire interdisciplinara optima. Se afla sub anestezie generala si nu poate comunica. Va ramane astfel in viitorul apropiat. Pentru a-i proteja viata privata, s-a decis ca din acest moment sa se publice saptamanal un singur comunicat despre starea ei de sanatate", anunta clinica in comunicatul din 3 martie.

Teo Trandafir a fost transportata, pe 11 ianuarie, cu un avion privat la Clinica AKH din Viena, dupa sase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatita acuta de severitate medie.