Procesul de divort intre fotomodelul Monica Columbeanu (23 de ani) si omul de afaceri Irinel Columbeanu (52 de ani) incepe luni la Judecatoria Buftea, intre timp fiica cuplului a fost data in custodie tatalui pana la o decizie a instantei privind desfacerea casatoriei sotilor.

Cererea de divort a fost introdusa de Monica Columbeanu, demersul ei fiind comentat pe larg de presa, mai ales ca ea a solicitat separat, prin Ordonanta presedintiala, incredintarea fiicei sale, cerere respinsa de Judecatoria Buftea.

Contestatia Monicai Columbeanu fata de incredintarea fiicei sale sotului, pana la desfacerea casatoriei, se judeca, tot luni, la Tribunalul Capitalei, scrie Mediafax.

Judecatorul care a dispus ca Irina Columbeanu (5 ani) sa ramana temporar in grija tatalui ei afirma, in motivarea deciziei, ca intre niciunul dintre cei doi parinti si copil nu exista o legatura "foarte puternica", insa conditiile oferite de tata sunt "preferabile".

"Instanta apreciaza ca reclamanta parata nu face dovada unor conditii de locuit adecvate, stabile si similare cu cele anterioare in care a crescut minora, dupa cum nu face dovada nici a existentei unei legaturi foarte puternice intre mama si copil. Chiar daca aceasta din urma observatie este pe deplin aplicabila si in cazul paratului reclamant, instanta remarca, totusi, faptul ca probatoriul sumar ingaduit in aceasta procedura permite a trage concluzia ca paratul reclamant beneficiaza de conditii preferabile, care pot crea minorei un mediu optim pentru dezvoltare", se arata in motivarea deciziei Judecatoriei Buftea, care a stabilit ca Irinel Columbeanu sa primeasca deocamdata custodia copilului, pana la solutionarea definitiva a divortului.

Instanta a avut in vedere, in luarea deciziei, faptul ca, pe de-o parte, Monica Columbeanu a sustinut, in fata instantei, ca locuieste intr-un apartament in centrul Capitalei, care i-a fost donat de Irinel Columbeanu in timpul casniciei. Donatiile intre soti in timpul casniciei sunt revocabile, iar Irinel Columbeanu a si anulat-o, astfel ca sotia sa a parasit casa. Irinel Columbeanu a depus la instanta o copie dupa un "card de identificare" emis de autoritatile din statul american California, conform caruia Monica ar avea un domiciliu stabil in Los Angeles pana cel putin in august 2011.

Totodata, un raport de evaluare psihologica - depus de omul de afaceri - noteaza ca Irina Columbeanu nu mai vrea sa ajunga in America, ea rugandu-se "lui Mos Craciun" sa o ajute sa nu se mai intoarca niciodata la colegii de la gradinita de peste ocean. Avand in vedere faptul ca fiica celor doi are o problema la gandul ca ar reveni in California, pe de-o parte, si situatia locativa ambigua a mamei ei, pe de alta parte, instanta a decis sa-i acorde temporar lui Irinel Columbeanu custodia copilului.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu si modelul Monica Gabor s-au casatorit in 2006, la aproximativ cinci luni dupa ce s-au cunoscut.