Un politist, de 42 ani, din cadrul grupei pirotehnice a Serviciului arme, munitii si substante periculoase se zbate intre viata si moarte, dupa s-a impuscat in cap cu pistolul din dotare, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Galati, subcomisar Cristina Tatulici.

Potrivit acesteia, agentul-sef Tanasa Nicu a participat in cursul zile de joi la o misiune in comuna Vanatori, unde o echipa de pirotehnisti a fost chemata pentru a ridica de la o firma de fier vechi o grenada defensiva gasita printre resturile metalice.

Dupa indeplinirea misiunii, echipa de pirotehnisti s-a intors la locul de munca, unde colegii de serviciu ai agentului s-au dus sa-si predea armamentul, politistul, care condusese masina, ramanand in autovehicul, pe scaunul soferului. La revenirea la autovehicul, colegii l-au gasit impuscat in cap cu pistolul din dotare. Agentul avea in mana dreapta pistolul si in cea stanga un telefon mobil.

Politistul a fost transportat la Spitalul de Urgenta, starea lui fiind foarte grava. Se pare ca barbatul avea niste probleme familiale.

Tatulici a precizat ca politistul lucra de zece ani ca pirotehnist, a fost evaluat psihologic, fara a avea probleme deosebite iar in ultimii ani fusese apreciat in activitate numai cu calificativul 'Foarte bine'.