Uniunea Social Liberala a depus, joi, o sesizare la Curtea Constitutionala a Romaniei privind angajarea raspunderii Guvernului pe legea de modificare a Codului muncii, dar si privind unele prevederi ale actului normativ, au declarat, joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, si liderul deputatilor social-democrati, Mircea Dusa.

Potrivit liderului grupului PSD din Camera Deputatilor, sesizarea depusa la CCR este semnata de 112 deputati ai PSD, PNL si PC.

"Textul sesizarii critica in prima parte modul abuziv in care din nou Guvernul a inteles sa-si angajeze raspunderea pe un proiect de lege care va influenta in viitor foarte serios viata romanilor, evitand din nou dezbaterile parlamentare", a spus Mircea Dusa.

El a adaugat ca, in partea a doua a sesizarii, se critica proiectul de lege pe fond, vizavi de articolele din Constitutie referitoare la dreptul muncii, dreptul la timpul de odihna, dreptul la concediu, dreptul la salarizare, dreptul a se asocia si dreptul la greva.

Totodata, s-a avut in vedere articolul din Constitutie care se refera la faptul ca statul trebuie sa asigure un trai decent tuturor cetatenilor, a completat social-democratul.

Premierul Emil Boc si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului saptamana trecuta pe noul Cod al muncii, iar motiunea de cenzura depusa de opozitie a fost respinsa miercuri in legislativ, actul normativ considerandu-se astfel adoptat.