Hidrologii au emis miercuri o avertizare cod galben vizand cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, scurgeri importante pe versanti in bazinele hidrografice Crasna, Barcau, Crisul Alb, Crisul Negru, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Desnatui, Jiu, afluentii Oltului inferior. Avertizarea este valabila in intervalul 17.03.2011 ora 10:00 - 18.03.2011 ora 16:00.

"Avand in vedere situatia hidrologica actuala si precipitatiile prognozate pentru urmatoarele 36 ore se pot produce cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si rauri necadastrate. Se instituie COD GALBEN pe raurile: Crasna - jud. SJ si SM, Barcau - jud.SJ si BH, in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Crisul Negru - jud. BH, Crisul Alb - jud. AR si HD, Timis superior si afluenti - jud. HD, CS si TM, Barzava - jud. CS, Moravita - jud. TM, Caras - jud. CS, Nera - jud. CS, Cerna - jud. CS, Desnatui - jud DJ, Jiu si afluentii sai - jud. HD, DJ, GJ si MH, afluentii Oltului inferior - jud. VL si OT.

Se mentioneaza de asemenea ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.