La lumina zilei si sub privirile curioase ale trecatorilor, o mica echipa de arheologi a curatat, masurat si etichetat cu atentie circa 14 noi schelete umane dintr-o serie de aproape 60 descoperite pe santierul viitoarei parcari subterane din Piata Universitatii, Bucuresti. Osemintele provin, cel mai probabil, din mormintele Manastirii Sf. Sava si au fost inhumate intr-o perioada cuprinsa intre secolele al XVI-lea si al XVII-lea. Ca si primele 40 de schelete descoperite in noiembrie, ramasitele umane intrerup temporar, insa pe o zona mai restrinsa, lucrarile muncitorilor la parcare.

Foto:

Click pe poza din dreapta sus pentru FOTOGALERIE.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, nu dispunem de informatii noi privind desfasurarea lucrarilor in continuare de la oficialii Primariei Municipiului Bucuresti. In toamna anului trecut, cu ocazia deshumarii primelor schelete, directorul diviziei de Investitii din PMB, Bogdan Hreapca, precizase ca "in cazul in care vor aparea alte vestigii sau oseminte, modificarile (in proiectul de constructie - n.red.) vor fi foarte mici".

Parcarea subterana de la Universitate va avea 450 locuri. Lucrarile au inceput in iulie 2010 si trebuie finalizate in termen de maximum 18 luni, deci pana la finalul lui 2011. Finantarea se face in parteneriat public - privat.