Consiliul general al Municipiului Bucuresti a aprobat marti achizitionarea de servicii de consultanta juridica de la trei firme de avocatura, fara licitatie publica. Cele trei firme sunt Cabinet de avocat George Iulian Stancov, SCPA Stefan Burecu si Asociatii si SCA Olteanu si asociatii.Cele trei firme vor fi platite de Primarie, dar nu s-a stabilit niciun plafon maximal privind remunerarea prestatiilor.

Pana in prezent, achizitionarea serviciilor de reprezentare a Consiliului General se facea pe baza de procedura de licitatie, potrivit unei hotarari din 2007.

Consilierii isi motiveaza demersul prin faptul ca sunt nemultumiti de felul in care municipalitatea a fost aparata in instante de avocatii platiti de primarie dar si prin procesul intentat de Costica Constanda.

"Am hotarat sa facem acest lucru pentru ca viata ne impune. In primul rand, in multe procese, Primaria se ridica impotriva Consiliului General si nu ne pot apara aceiasi avocati pentru ca este un conflict de interese. De asemenea, avocatii platiti de primarie ne-au reprezentat prost si am pierdut foarte multe procese, din nefericire. Ceea ce ne-a facut insa sa luam, acum, aceasta decizie, este procesul cu Costica Constanda. Acesta cere Primariei daune de 170 de milione de euro. Primarul ne-a chemat pe noi in garantie, iar daca pierdem acest proces trebuie sa platim banii din buzunarul nostru. Nu mai este de joaca", explicase luni seara, pentru HotNews, Mircea Raicu, consilier PDL.

Omul de afaceri Costica Constanda cere daune de 170 de milioane de euro Primariei Capitalei si Consiliului General pentru ca nu i-a fost aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) in Satul Francez, desi cele doua institutii s-au angajat ca vor face acest lucru.

Intrebat pe ce criterii au ales cele trei firme de avocatura, consilierii nu au putut explica mare lucru.

Ionut Popa, consilier PDL:

  • Impreuna cu colegii, am facut aceasta lista din propuneri de la toate partidele. Sunt oameni pe care ii cunoastem, in care avem incredere. Prin aceasta hotarare noi am agreat sa lucreze cu noi insa fiecare dintre ei ne va reprezenta in anumite procese. E doar o lista din care ii alegem.

Horia Scarlat, PNL:

  • Habar nu am de i-am ales pe astia. Am avut o lista de la PDL. Cand o sa am eu o problema juridica si o sa ma puna pe mine  Constanda sa platesc atunci o sa-mi aleg eu avocatul meu si o sa-l platesc cum stiu.