Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a lansat un apel umanitar de urgenta pentru sprijinirea victimelor cutremurului devastator din Japonia.

Campania consta in colectarea de fonduri online si direct, in conturile deschise special pentru acest apel, dar si prin punerea la dispozitia populatiei a serviciului de restabilire a legaturilor de familie cu rudele aflate in Japonia, prin mesaje de Cruce Rosie.

Ambasada Japoniei in Romania, prin Hiroshi Kudo, Sef al Depatamentului Politic, a solicitat luni, in cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Rosii Romane, ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia sa se faca prin conturile deschise special pentru acest apel de Crucea Rosie Romana.

Sumele colectate vor fi utilizate de catre Cruce Rosie Japoneza pentru sustinerea ajutorului de prima necesitate si se vor concentra pe adaposturi temporare, restabilirea furnizarii apei potabile si a facilitatilor sanitare, precum si oferirea de asistenta medicala si suport psihologic populatiei afectate.

Pentru donatii online si serviciul de restabilire a legaturilor de familie, se poate accesa site-ul www.crucearosie.ro. Conturile speciale, in care pot fi depuse contributiile in bani, sunt deschise la BRD, Agentia Piata Romana:

LEI: RO02BRDE410SV61136934100 / EURO: RO33BRDE410SV06871604100