Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita, dupa ce ar fi cerut si primit bani de la administratorul unei societati pentru a sprijini firma in contractul cu Primaria, a fost arestat preventiv, sambata seara, de Tribunalul Covasna, relateaza Mediafax.

Magistratii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, iar primarul a anuntat ca va ataca cu recurs decizia.

Sorin Vidican, unul dintre avocatii primarului, a spus ca nu exista suficiente probe la dosar pentru a sustine acuzatia de luare de mita adusa de procurorii DNA.

El a afirmat ca nimeni nu contesta ca denuntatorul i-ar fi dat bani primarului, insa edilul sustine ca a luat cu imprumut acesti bani, fiind prieten cu denuntatorul. Totodata, avocatul a mai aratat ca la dosar nu exista probe care sa ateste ca primarul ar fi luat si anterior bani de la denuntator.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly, a fost retinut, vineri seara, de procurorii DNA - Serviciul teritorial Brasov, pentru luare de mita, dupa ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societati comerciale din localitate pentru a sprijini firma in contractul cu Primaria. Primarul a fost prins, vineri, in flagrant delict de procurorii DNA, in timp ce primea o transa de 10.000 de lei de la administratorul societatii respective.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), dupa incheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Racz Karoly, in calitate de primar al orasului, i-a pretins administratorului firmei respective o suma de bani in scopul derularii fara probleme a contractului, si anume "emiterea de comenzi din partea Primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate".

Astfel, in perioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societatii respective, cu titlu de mita, suma de 41.000 de lei. Societatea a platit lunar cate 4.000 de lei in perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul Racz Karoly se afla la primul mandat si a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.