"Si o demisie e buna, la momentul potrivit", a fost replica pe care ministrul Muncii, Ioan Botis, i-a dat-o vineri unui sindicalist care picheta Institutia Prefectului Bistrita-Nasaud si care i-a sugerat demnitarului sa renunte la functia pe care o detine, nemultumit fiind de noul Cod al muncii.

"Si o demisie e buna, la momentul potrivit. Domnule, e un motiv sa recunosti la un moment dat, daca lucrurile nu merg bine, ca trebuie sa vina altul. Si asta se poate intampla", a declarat Botis, potrivit Agerpres.

Un alt sindicalist i-a cerut lui Ioan Botis sa ii explice cum a ajuns ministru "asa de repede". "Dar ce credeti dumneavoastra ca trebuia sa fac? Domnule, am invatat, am muncit si am fost ales de oameni. Ce vreti mai mult?", i-a raspuns ministrul bistriteanului nedumerit.

Ministrul Botis a tinut, insa, sa il mustre pe un alt bistritean care i-a vorbit la persoana a doua, reprosandu-i ca i se adreseaza "ca unui golan de pe strada".

"Uitati o chestie foarte interesanta: dumneavoastra m-ati luat la per tu fara sa ma cunoasteti si mi-ati vorbit la per tu. Totusi, sunt un ministru in tara asta si imi vorbiti ca unui golan de pe strada. Sa fiti atenti la lucrurile acestea, ca si de aici porneste respectul intr-o societate si cresterea acestei societati. Daca noi asa discutam intre noi, asta meritam ca natie. Atentie! Totusi, sunt ministru in tara aceasta, da? Trebuie sa ne respectam unii pe ceilalti si de acolo poate porni si cresterea unei societati", a spus Botis.

Ministrul Muncii a tinut sa participe, vineri, la pichetarea sindicalistilor de la Bistrita, unde s-au adunat in jur de 150 de persoane, in incercarea de a lamuri problemele legate de noul Cod al muncii, iar sambata se va intalni cu oamenii de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, la initiativa Camerei de Comert si Industrie, pentru a face acelasi lucru.