Trenurile nu vor circula timp de doua ore, in 16 martie, cand sindicalistii de la Federatia Miscare Comercial au anuntat greva de avertisment, transmite Mediafax. In aceeasi zi, relateaza Agerpres, cinci confederatii sindicale vor organiza un miting de protest in Piata Constitutiei, pentru a coincide cu ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura introdusa ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Codul muncii.

Presedintele Federatiei Miscare - Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca actiunea de protest a fost decisa, joi, in cadrul Consiliului National al organizatiei.

Greva de avertisment va fi organizata intre orele 7.00 si 9.00, in intervalul orar respectiv necirculand niciun tren. Protestul este motivat de faptul ca nu au fost semnate contractele de munca la CFR Calatori si CFR Infrastructura.

Tot pe 16 martie, confederatiile sindicale au decis sa organizeze un amplu miting de protest in Piata Constitutiei, transmite Agerpres. Mitingul, la care se asteapta sa participe cel putin 50.000 de oameni, va incepe la ora 12.00.

Cei cinci presedinti de confederatii sindicale spera ca parlamentarii sa inteleaga ca actuala forma a Codului muncii pe care Guvernul si-a asumat raspunderea este un document care "transforma angajatul roman, indiferent ca lucreaza la stat sau la patron, in sclav".

"Facem apel la populatia Bucurestiului, la fiecare angajat care se simte amenintat de locul lui de munca, sa vina alaturi de noi in Piata Constitutiei. Acest Cod al muncii afecteaza deopotriva atat angajatii din sistemul privat, cat si bugetarii", a afirmat Dumitru Costin, presedinte BNS.

In 16 martie, va fi dezbatuta si votata motiunea de cenzura intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate", depusa de opozitie. Motiunea a fost citita, miercuri, in Parlament.